Αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα-Στόχος, εγκαταστάσεις της Χαμάς

Αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα-Στόχος, εγκαταστάσεις της Χαμάς
Από τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα AP

Για πρώτη φορά από τη δολοφονία Σουλεϊμανί, το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε την Τετάρτη το βράδυ αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ. Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Επρόκειτο για την πρώτη τέτοια ενέργεια μετά την αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, έκρινε σκόπιμο να αναφέρει ο ισραηλινός στρατός. Οι δύο από τις τέσσερις ρουκέτες «αναχαιτίστηκαν από την αντιπυραυλική ασπίδα ‘Σιδηρούς Θόλος’», ανέφερε το ισραηλινό επιτελείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι υπόλοιποι δύο έπληξαν ή όχι το ισραηλινό έδαφος.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές. Το βράδυ ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Αυτόπτες μάρτυρες στον θύλακα είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επλήγη βάση της Χαμάς κοντά στη θάλασσα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι επλήγησαν μια εγκατάσταση κατασκευής οπλισμών και μια οχυρή θέση. Στην ανακοίνωσή του, δεν επέρριψε την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών στη Χαμάς, αλλά υπενθύμισε ότι θεωρεί το ισλαμιστικό κίνημα υπεύθυνο «για όλα τα συμβάντα» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα