Απαγορευμένη ζώνη η πλατεία Ταξίμ την Πρωτοχρονιά

Απαγορευμένη ζώνη η πλατεία Ταξίμ την Πρωτοχρονιά

Μετά την περσινή αιματηρή επίθεση απαγορεύονται φέτος οι συγκεντρώσεις στην εμβληματική πλατεία της Κωνσταντινούπολης για την αλλαγή του χρόνου

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, λόγω φόβων που συνδέονται με την ασφάλεια έπειτα από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε πέρυσι σε ένα νυχτερινό κέντρο.

«Προκειμένου ο πληθυσμός να μπορέσει να ζήσει μια Πρωτοχρονιά με πλήρη γαλήνη, δεν θα υπάρξουν διαδηλώσεις» στην πλατεία Ταξίμ, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της συνοικίας Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης, Ισμαήλ Κιλίτς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Δεν θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις» στην πιο ξακουστή πλατεία της Κωνσταντινούπολης, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους τουρίστες, προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς του 2017 39 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός νυκτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, που συνελήφθη, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι σκόπευε αρχικά να πραγματοποιήσει επίθεση στην πλατεία Ταξίμ. Ο Ουζμπέκος είπε ότι άλλαξε γνώμη λόγω της παρουσίας σημαντικών δυνάμεων ασφαλείας.

Μερικές ημέρες πριν, είχε τραβήξει τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο ενώ έκανε βόλτα στην πλατεία Ταξίμ. Οι εικόνες όπου εμφανίζεται ανάμεσα στους περαστικούς με ένα χαμόγελο στα χείλη είχαν παγώσει τη χώρα.

«Φέτος θα διπλασιάσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας», είπε ο Κιλίτς, ο οποίος πρόσθεσε πως οι είσοδοι που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ και στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τα «Ηλύσια Πεδία» της Κωνσταντινούπολης, θα ελέγχονται.

Από τότε καμία μεγάλη επίθεση δεν έχει σημειωθεί στην Τουρκία, όμως οι αρχές ανακοινώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι απέτρεψαν επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Νέο βίντεο του μακελάρη του Reina

Hurriyet: Ο δράστης του μακελειού στο Ρέινα έπαιρνε εντολές από τον ISIS

SHARE:

24Media Network