Είδος υπό εξαφάνιση

default image

Το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα στους επόμενους αιώνες όπως δηλώνει ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Μόνη λύση να επεκταθούμε σε άλλους πλανήτες

“Εάν δεν αποικίσουμε το διάστημα θα εξαφανιστούμε”, δηλώνει ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Big Think, τόνισε ότι το ανθρώπινο είδος κινδυνεύει με εξαφάνιση μέσα στους δύο επόμενους αιώνες και εαν δεν μετακομίσει σε άλλους πλανήτες θα εξαφανιστεί μια για πάντα.

“Αρκετές φορές στο παρελθόν υπήρξε θέμα επιβίωσης του ανθρώπινου γένους”, είπε φέρνοντας σαν παράδειγμα τη Κούβα το1963. Υπογράμμισε δε ότι τέτοιου είδους καταστάσεις αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον και θα χρειαστεί να οπλιστούμε με κριτική σκέψη για να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Ωστόσο, δηλώνει αισιόδοξος καθώς εαν μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι τους επόμενους δύο αιώνες και να αποικίσουμε άλλους πλανήτες το ανθρώπινο είδος θα εξαπλωθεί στο διάστημα.

Πριν από δύο μήνες περίπου ο Χόκινγκ είχε προκαλέσει για άλλη μια φορά τη προσοχή του κοινού  με την δήλωσή του ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και προειδοποίησε η ανθρωπότητα να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Τότε είχε επισημάνει ότι είναι απίθανο η γη να είναι το μόνο μέρος όπου υπάρχει ζωή.

“Τέτοια ανεπτυγμένα όντα μπορεί να κινούνται κατά νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και εποικίσουν άλλους πλανήτες”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα