Τούρκοι χάκερς σε Κύπρο

Τούρκοι χάκερς σε Κύπρο

Στόχος Τούρκων χάκερς έγιναν οι ιστοσελίδες πολλών κυπριακών εταιρειών. Η επίθεση σχετίζεται άμεσα με τα επεισόδια στον αγώνα ΑΠΟΕΛ - Πινάρ Καρσίκαγια.

Επιθέσεις από χάκερς της Τουρκίας δέχθηκαν κυπριακές εταιρείες ως αντίποινα στα επεισόδια στον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την τουρκική Πινάρ Καρσίκαγια, την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Μ. Κουτσουνωτός δήλωσε πως περίπου 20 ιστοσελίδες εταιρειών οι οποίες εδρεύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία δέχτηκαν την επίθεση από τους Τούρκους χάκερς οι οποίοι ανήρτησαν το έμβλημα της Πινάρ, παρουσίασαν σε εικόνα την Κυπριακή Δημοκρατία με μισοφέγγαρο και ανέγραψαν το σύνθημα "όχι τρομοκρατία στον αθλητισμό".

Υπενθυμίζεται πως μετά την λήξη του αγώνα της κυπριακής ομάδας με την τουρκική, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επιχείρησαν να πλησιάσουν με απειλητικές διαθέσεις τους παίκτες της τουρκικής ομάδας, κρατώντας ξύλα και πέτρες, αλλά η αστυνομία τους εμπόδισε, κάνοντας και χρήση χημικών.

Ωστόσο, οι οπαδοί της κυπριακής ομάδας υποστηρίζουν πως τα γεγονότα ήταν εντελώς μεμονωμένα και οι Τούρκοι τα διόγκωσαν επίτηδες.

SHARE:

24Media Network