Απειλές Κιλιτσντάρογλου: Tο 2019 θα πάρω από την Ελλάδα 18 νησιά

Απειλές Κιλιτσντάρογλου: Tο 2019 θα πάρω από την Ελλάδα 18 νησιά
Kemal Kilicdaroglu, leader of Turkey's main opposition Republican's People Party, or CHP, talks during an event his party is calling "Justice Council" in Canakkale, Turkey, Saturday, Aug. 26, 2017. The party says they are aiming to build a new approach for their party through this 4-day open event, to be attended by the leader, CHP lawmakers, several NGOs and supporters. (AP Photo) ap

Για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα έκανε λόγο ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απείλησε πως το 2019 θα “πάρει πίσω” 18 νησιά “που κατέλαβε η Ελλάδα”.

Οι απειλές του επικεφαλής του CHP προετοιμάζουν τον δρόμο για τις εκλογές στην γείτονα τον Νοέμβριο του 2019: “Ο έλληνας υπουργός Άμυνας λέει: Ελάτε να τα πάρετε. Θα έρθω και θα πάρω πίσω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω αυτό; Το ίδιο έλεγαν κάποτε και για την Κύπρο. Και τι έκανε ο Ετσεβίτ; Πήγε και την πήρε πίσω”, είπε ο Ετσεβίτ, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στην βορειοδυτική επαρχία Κοτσαέλι.

Η συζήτηση για τα ελληνικά νησιά ξεκίνησε στην Τουρκία όταν ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι δεν “σήκωσε” το ζήτημα των 18 ‘υπό κατοχή” νησιών κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα.

Πηγή: hurriyet Φωτογραφία: AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα