Απέρριψε και το νέο σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού η Κομισιόν

Απέρριψε και το νέο σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού η Κομισιόν
O επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι AP

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το ελαφρώς διορθωμένο προσχέδιο προϋπολογισμού που είχε υποβάλει τις περασμένες ημέρες η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ιταλία βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση μετά την απόρριψη και του νέου σχεδίου προϋπολογισμού της από την Κομισιόν.

Πηγές της ευρωπαϊκής ένωσης τόνιζαν ότι το νέο σχέδιο απορρίφθηκε λόγω του ότι η Ιταλία παραβιάζει τον κανόνα για τη μείωση του χρέους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσουν ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις οι οποίοι θα δεχθούν ερωτήσεις και από τους δημοσιογράφους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο ελιγμός που επιχείρησε η Ιταλία δεν περιποιεί σεβασμό στους κοινοτικούς κανόνες αλλά και στους ειδικότερους κανόνες για τους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών.

To πρώτο σχόλιο από την πλευρά της ιταλικής κυβέρνησης το έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι: “Θα απαντήσουμε ευγενικά. Τώρα περιμένω και γράμμα από τον Αγιο Βασίλη. Στις Βρυξέλλες υπάρχουν γραφειοκράτες που ξοδεύουν το χρόνο τους για επιστολές ενώ δεν έκαναν το ίδιο όταν άλλους είδους ελιγμοί έβλαψαν τη χώρα μας” υπογράμμισε εμφανώς ειρωνευόμενος.

Σαφώς πιο συγκρατημένος παρουσιάστηκε ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε που είπε: “Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο Γιουνκέρ και θα συγκρίνουμε τις θέσεις μας. Φυσικά και κοιτάμε τα spreads, κάτι άλλο θα ήταν ανεύθυνο αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μεταρρυθμίσεις που θα είναι ωφέλιμες για την Ιταλία αλλά και την Ευρώπη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα