ΗΠΑ: Σε απόγνωση οι ασθενείς χρόνιου πόνου με τις κυβερνητικές τακτικές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Οι ασθενείς χρόνιου πόνου στις ΗΠΑ δεν μπορούν πια να βρουν πρόσβαση σε θεραπεία ανακούφισης ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.

Η λογική του "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" έχει φέρει σε απόγνωση πολλούς ασθενείς στις ΗΠΑ που υποφέρουν από ασθένειες χρόνιου πόνου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα τελευταία χρόνια είχε πεθάνει πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων από υπερβολική δόση ακόμα και οπιούχων φαρμάκων τα οποία θα μπορούσε κανείς να γράψει στο γιατρό του.

ADVERTISING

Το αποτέλεσμα είναι να αναληφθεί δράση η οποία περιόρισε πάρα πολύ τη συνταγογράφηση οπιούχων φαρμάκων κάτι που όμως με τη σειρά του έφερε απόγνωση στους ασθενείς!

Ο λόγος είναι απλός: Οι γιατροί πλέον διστάζουν να συνταγογραφήσουν τέτοιου είδους φάρμακα αφού έχουν και περιορισμό από το υπουργείο. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί που περιμένουν πως και πως να ανακουφιστούν από τον πόνο δεν μπορούν πλέον να το κατορθώσουν.

Για το όλο θέμα εξέδωσε μία πολύ μεγάλη αναφορά η Human Rights Watch στην οποία στοιχειοθετείται η μεγάλη αποτυχία του κυβερνητικού προγράμματος το οποίος μπροστά στη σπουδή του να περιορίσει τη χρήση οπιούχων αγνόησε χιλιάδες ασθενείς που αγωνιούν για το μέλλον της υγείας τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ

24Media Network