Αποκαλύψεις στη δίκη του “Ελ Τσάπο”: Κτηνώδη βασανιστήρια – Έθαψε άνθρωπο ζωντανό

Αποκαλύψεις στη δίκη του “Ελ Τσάπο”: Κτηνώδη βασανιστήρια – Έθαψε άνθρωπο ζωντανό
Ελ Τσάπο AP

"Καταπέλτης" για το βίο και την πολιτεία του κάποτε πανίσχυρου βαρώνου των ναρκωτικών υπήρξε στην κατάθεσή του στην πολύκροτη δίκη ο πρώην σωματοφύλακας και πιλότος του "Ελ Τσάπο".

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Χοακίν Γκουσμάν, τον διαβόητο βαρώνο των ναρκωτικών “Ελ Τσάπο”, στην πολύκροτη δίκη του στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην σωματοφύλακάς του, Ισάιας Βαλντέζ Ρίος, κατέθεσε, εξιστορώντας περιστατικά πρωτοφανούς αγριότητας και βαρβαρότητας στα οποία ήταν μάρτυρας, αποδεικνύοντας πόσο αδίστακτος και αμείλικτος ήταν με τους εχθρούς του ο πρώην εργοδότης του.

Σύμφωνα με τον Βαλντέζ Ρίος, ο “Ελ Τσάπο” βασάνισε με τον πλέον βάναυσο τρόπο τρεις εχθρούς του από αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών, πριν τους δολοφονήσει, ενώ έναν από αυτούς τον έθαψε ζωντανό!

Σύμφωνα με τον πρώην σωματοφύλακα, ο “Ελ Τσάπο” βασάνισε και πυροβόλησε ένα μέλος του καρτέλ “Αρελάνο Φελίξ”, που του είχαν παραδώσει οι απαγωγείς του. Ο άνθρωπος ήταν σιδερωμένος στην πλάτη, μεγάλο μέρος της σάρκας τους είχε καεί και τα ρούχα του είχαν κολλήσει επάνω της. “Ήταν σαν να αποσυντίθεται”. Ο “Ελ Τσάπο” ζήτησε να σκάψουν έναν μεγάλο λάκκο, τον μετέφεραν εκεί και αφού τον ανέκρινε τον πυροβόλησε. Ο άνδρας δεν πέθανε από τον πυροβολισμό, όμως ο “Ελ Τσάπο” διέταξε να τον θάψουν ζωντανό.

Σε μία άλλη περίπτωση, απήγαγε δύο άνδρες που δούλευαν σε αντίπαλο καρτέλ. Αφού έβαλε τους άνδρες του να τους βασανίσουν, στη συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος να το κάνει, χτυπώντας τους με ένα μεγάλο ξύλο και με το όπλο του. Ο ξυλοδαρμός κράτησε πάνω από τρεις ώρες, μέχρι που “έμοιαζαν με πάνινες κούκλες, τα κόκκαλά τους είχαν θρυμματιστεί, δεν μπορούσαν να κουνηθούν καθόλου”. Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε μία ερημική τοποθεσία, όπου ο ίδιος τους έδωσε τη χαριστική βολή πυροβολώντας τους στο κεφάλι. Στη συνέχεια διέταξε τους άντρες του να τους κάψουν ώστε να μην μείνει κανένα ίχνος τους.

Από τη λύσσα του βαρώνου παραλίγο να μη γλιτώσει ούτε ο ίδιος. Ο “Ελ Τσάπο” του είχε δώσει 250.000 δολάρια για να “κλείσει” αεροδιαδρόμους στην Ονδούρα που θα χρησιμοποιούνταν για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η δουλειά τελικά δεν έκλεισε και ο σωματοφύλακας κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε μέρος των χρημάτων σε γυναίκες, ακριβά ρολόγια κ.λπ. Δύο τσιράκια του βαρώνου τον απήγαγαν και η μοίρα του έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Χάρη στα λόγια του κατάφερε να τους πείσει να του δώσουν χρόνο ώστε να αποδείξει ότι είναι αθώος και δεν έχει κλέψει χρήματα, όπως και τελικά έγινε.

Σημειώνεται ότι ο Βαλντέζ Ρίος, που ήταν μέλος των ειδικών δυνάμεων στο Μεξικό, βρίσκεται επίσης στη φυλακή από το 2014.

Ο 61χρονος “Ελ Τσάπο” βρίσκεται αντιμέτωπος με 17 βαρύτατες κατηγορίες, τις οποίες αρνείται, ενώ η δίκη του που διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα τετράμηνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα