Αποκεφάλισαν "μάγισσα" στη Σαουδική Αραβία

Αποκεφάλισαν "μάγισσα" στη Σαουδική Αραβία

Στον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο, κατηγορούμενη για μαγεία, προχώρησαν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας (Vid)

Μια γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μαγείας εκτελέστηκε  δι αποκεφαλισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Η Αμίνα μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ εκτελέστηκε στην επαρχία Τζαούφ, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζονται οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η γυναίκα.

Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία.

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε "βαθιά σοκαριστικό" τον αποκεφαλισμό της Νάσαρ επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία. "Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας", δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο στη Σαουδική Αραβία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

soudian woman executed

SHARE:

24Media Network