Αποστολή στη Β. Κορέα για την απελευθέρωση του Αμερικανού κρατούμενου Κένεθ Μπάε

Αποστολή στη Β. Κορέα για την απελευθέρωση του Αμερικανού κρατούμενου Κένεθ Μπάε

Η "διάσωση" του Αμερικανού κρατούμενου Κένεθ Μπάε. Αναμένεται να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στην Πιονγκγιάνγκ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να στείλουν ειδικό απεσταλμένο στην Πιονγκγιάνγκ για να φέρει πίσω σε αμερικανικό έδαφος τον κρατούμενο σε βορειοκορεατικές φυλακές, Κένεθ Μπάε, ο οποίος αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον δημοσιογράφων για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

"Προσφερόμαστε να στείλουμε τον πρέσβη Κίνγκ στην Πιονγκγιάνγκ για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του κ. Μπάε", ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας του.

"Αναμένουμε ταχεία απάντηση", πρόσθεσε. Ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση των αρχών της Βόρειας Κορέας να επιτρέψουν στον Αμερικανό κρατούμενο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου είναι «ένα σημάδι της προθυμίας τους να τον απελευθερώσουν".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "ανησυχούν πολύ" για την κατάσταση της υγείας του κ. Μπάε και κινούνται «ενεργά» για την απελευθέρωσή του, δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι. "Συνεχίζουμε να καλούμε τις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας να χορηγήσουν αμνηστία στον κ. Μπάε και να τον απελευθερώσουν άμεσα" συμπλήρωσε.

Ο Κένεθ Μπάε κορεατικής καταγωγής Αμερικανός πολίτης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα με τη γκρίζα στολή της φυλακής, πλαισιωμένος από δύο φρουρούς, σε συνέντευξη Τύπου όπου παραδέχθηκε την ενοχή του, ζητώντας από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να τον βοηθήσει να βρει την οικογένειά του «το συντομότερο» όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο 45χρονος Μπάε , συνελήφθη στις 3 Νοεμβρίου του 2012 στο λιμάνι της πόλης Ράσον στα βορειοανατολικά της χώρας, και καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια με την κατηγορία της προσπάθειας να "ανατρέψει" το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Ένας άλλος Αμερικανός πολίτης ο 85χρονος Μέριλ Νιούμαν απελευθερώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 42 ημέρες σε φυλακή της Βόρειας Κορέας, κατηγορούμενος για "εχθρικές ενέργειες".

SHARE:

24Media Network