Αποτρόπαιος ακρωτηριασμός συζύγου

Αποτρόπαιος ακρωτηριασμός συζύγου

Τα χείλη και τη μύτη της 17χρονης συζύγου του έκοψε ένας άνδρας στο Πακιστάν επειδή αυτή τον παραμελούσε αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στους γονείς της παρά στον ίδιο.

Ένας άνδρας στο νότιο Πακιστάν έκοψε τη μύτη και τα χείλη της 17χρονης συζύγου του την οποία κατηγορούσε ότι αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στους γονείς της παρά στον ίδιο.

Η περίπτωση αυτή του ακρωτηριασμού μιας νέας γυναίκας δεν είναι μεμονωμένη αλλά υπογραμμίζει τη βία που υφίστανται οι γυναίκες σε πολλές περιοχές του Πακιστάν. Πριν από δύο χρόνια, ένα νομοσχέδιο που θα τιμωρούσε πιο αυστηρά τους δράστες αποσύρθηκε γιατί διαφωνούσαν τα θρησκευτικά κόμματα.

Το Σάββατο, στο απομονωμένο χωριό Καρκάνα, ένας άνδρας 22 ετών έκοψε τη μύτη και τα χείλη της γυναίκας του, Σάλμα Μπίμπι, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

"Με χαστούκιζε αδιάκοπα. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα ξυράφι. Ούρλιαζα από το φόβο μου αλλά μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια και μου έκοψε τη μύτη και τα χείλια", είπε η νερή γυναίκα από το νοσοκομείο του Μουλτάν όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την Σάλμα Μπίμπι, η τοπική αστυνομία αρνήθηκε να καταγράψει την καταγγελία της. "Θέλω δικαιοσύνη και αν δεν μου τη δώσουν θα αυτοπυρποληθώ μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θα σταματήσω να μάχομαι μέχρι να τιμωρηθεί ο άνδρας μου για το έγκλημα που διέπραξε", τόνισε η νεαρή γυναίκα.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από ένα χρόνο περίπου αλλά, σύμφωνα με το θείο της κοπέλας, καυγάδιζαν συχνά επειδή εκείνη περνούσε πολύ χρόνο στο πατρικό σπίτι της.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών κατηγορούν συχνά τις πακιστανικές αρχές ότι αφήνουν ατιμώρητους τους δράστες βίαιων εγκλημάτων σε βάρος γυναικών. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις "εγκλημάτων τιμής", ακόμη και από τους ίδιους τους γονείς των γυναικών.

SHARE:

24Media Network