Αργεντινή: Και πέμπτος νεκρός εξαιτίας της πνευμονίας που προκαλεί το βακτηρίδιο της Λεγεωνέλας

Νοσοκομείο στην Αργεντινή
Νοσοκομείο στην Αργεντινή AP

Ακόμη ένας ασθενής στην Αργεντινή πέθανε αφού προσβλήθηκε από την πνευμονία που προκαλεί το βακτηρίδιο της Λεγεωνέλας.

Η πνευμονία που προκαλεί το βακτηρίδιο της Λεγεωνέλας στοίχισε τη ζωή την Κυριακή σε πέμπτο ασθενή στην Τουκουμάν, στη βορειοδυτική Αργεντινή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Πρόκειται για άνδρα 64 ετών που παρουσίαζε συννοσηρότητες και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση σε δημόσιο νοσοκομείο», εξήγησε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Συνολικά 11 πρόσωπα παρουσίασαν συμπτώματα και έξι εξακολουθούν να δέχονται θεραπεία, οι τρεις σε νοσοκομεία/

Ο παράγοντας που αποτελούσε την εστία των αμφίπλευρων πνευμονιών «είναι η Λεγεωνέλα», δήλωνε την προηγουμένη η υπουργός Υγείας της Αργεντινής, η Κάρλα Βιτσότι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τουκουμάν, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εντοπισμού του ακριβούς στελέχους της.

Συνολικά καταγράφηκαν έντεκα κρούσματα, που όλα τους σχετίζονταν με ιδιωτική κλινική στη Σαν Μιγκέλ δε Τουκουμάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τουκουμάν.

Προχθές Σάββατο το πρωί, οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας ανακοίνωναν τον τέταρτο θάνατο από την περασμένη Δευτέρα, αυτόν ενός 48χρονου που επίσης παρουσίαζε συννοσηρότητες.

Πριν από αυτόν, είχαν υποκύψει δυο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής, κατόπιν 70χρονη ασθενής στην ίδια κλινική, όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι αρχικές εξετάσεις επέτρεψαν να αποκλειστούν η COVID, η γρίπη, η γρίπη Α και Β, ο ιός Hanta (σ.σ.: μεταδίδεται από τρωκτικά) και δεκάδες άλλα μικρόβια ως η αιτία της εμφάνισης αμφίπλευρης πνευμονίας.

Στάλθηκαν δείγματα για να αναλυθούν εσπευσμένα από το εθνικό εργαστήριο αναφοράς, το ινστιτούτο Μαλμπράν του Μπουένος Άιρες· η υπουργός Υγείας Βιτσότι παρουσίασε τα αρχικά αποτελέσματα των αναλύσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αργεντινή
SHARE:

24Media Network