Αργεντινή: Συγγενείς του γενικού γραμματέα της προεδρίας εμπλέκονται στα 'Panama Papers'

Αργεντινή: Συγγενείς του γενικού γραμματέα της προεδρίας εμπλέκονται στα 'Panama Papers'

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας La Nacion για τους συγγενείς τους γενικού γραμματέα της προεδρίας, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στα έγγραφα

Μέλη της οικογένειας του γενικού γραμματέα της προεδρίας της Αργεντινής έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που ήρθε στο φως με τα "Panama Papers", το οποίο έχει ήδη κηλιδώσει τη φήμη του αρχηγού του κράτους Μαουρίσιο Μάκρι, ανέφερε χθες η εφημερίδα La Nacion.

«Η σύζυγος, ο πεθερός και οι κουνιάδοι του (Φερνάντο) ντε Αντρέις (γενικού γραμματέα της προεδρίας) εμφανίζονται σε διάφορες “εξωχώριες” εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα.

Η La Nacion υπογραμμίζει, ωστόσο, πως ο ίδιος ο Φερνάντο ντε Αντρέις δεν αναφέρεται στα "Panama Papers" και πως ο ίδιος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει για την εμπλοκή μελών της οικογένειάς του.

Τα ονόματά των τελευταίων σχετίζονται με την «εξωχώρια εταιρία Parquemar Group, του Παναμά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2014», εξηγεί η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο πεθερός του γενικού γραμματέα της προεδρίας, Μάρτιν Ασκονάπε, «είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτών των» εταιριών και είναι «ένας πλούσιος επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων που έδωσε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μάκρι το 2014».

Ο Μαουρίσιο Μάκρι εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής τον Νοέμβριο του 2015.

Από τα "Panama Papers" προκύπτει ότι ο Μάρτιν Ασκονάπε «είναι μέτοχος σε τουλάχιστον άλλες δύο εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους», συνεχίζει η La Nacion.

Από την αρχή της υπόθεσης των "Panama Papers" ο Μάκρι, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στους καταλόγους εξωχώριων εταιριών, αντέδρασε λέγοντας ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτές τις επιχειρήσεις και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τις είχε αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του. Ωστόσο η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα αυτό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Panama Papers: Όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα στις 9 Μαΐου

Βρετανία: Σταθερά μπροστά το 'ναι' στην παραμονή στην ΕΕ

SHARE:

24Media Network