Αρίθα Φράνκλιν: Όταν ο Obama δάκρυζε με τη φωνή της βασίλισσας της soul

Συγκινημένος ο Μπαράκ Ομπάμα από την ερμηνεία της Aretha Franklin το 2015 στην Ουάσιγκτον
Συγκινημένος ο Μπαράκ Ομπάμα από την ερμηνεία της Aretha Franklin το 2015 στην Ουάσιγκτον YOUTUBE

Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αμερικανική μουσικής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Η φωνή της είχε κάνει ως και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ να δακρύσει.

Μια σημαντική απώλεια για την παγκόσμια μουσική, μετρά ο καλλιτεχνικός κόσμος από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και επιβεβαιώθηκε η είδηση του θανάτου της Aretha Franklin. Η βασίλισσα της soul, όπως την αποκαλούσαν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη ετών με τον καρκίνο.

Δεκάδες ήταν εκείνοι που έστειλαν ένα μήνυμα στα social media, ως «αντίο» στην μαύρη γυναίκα που άνοιξε το δρόμο του θεάματος και του πολιτισμού για πολλές μετά από εκείνη. Με αφορμή την τραγική είδηση του θανάτου, επανήλθε στο προσκήνιο ένα συγκινητικό βίντεο από το 2015.

ADVERTISING

Το τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, αδυνατούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας την ερμηνεία της Arehta Franklin στο Kennedy Center Opera. Η βασίλισσα της soul απέτιε φόρο τιμής στην συνθέτη των επιτυχιών Carole King, τιμώμενο πρόσωπο εκείνη την χρονιά στην ετήσια εκδήλωση Kennedy Center Honors.

Η Aretha ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το "You Make Me Feel Like) A Natural Woman" με την φωνή της να προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όλο το στάδιο. Το πλάνο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πλάι στην Πρώτη Κυρία Michele Obama, να δακρύζει έκανε πριν από τρία χρόνια το γύρω του διαδικτύου.

Απολαύστε την ερμηνεία και παρατηρήστε τη συγκίνηση στο 0.45'':


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ LADYLIKE:


Aretha Franlklin: Το συγκινητικό αντίο των Barack και Michele Obama στην βασίλισσα της soul


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Aretha Franklin
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Aretha Franklin: Το Hollywood υποκλίνεται στην βασίλισσα της soul

Πέθανε η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν

Το "φαινόμενο" Αρίθα Φράνκλιν: Πώς έκανε το "Respect" ύμνο των γυναικών και της ισότητας

Δύσκολες ώρες για την Αρίθα Φράνκλιν: Σοβαρή η κατάσταση της υγείας της

SHARE:

24Media Network