Αρκούδα εκτίει ισόβια σε φυλακή με επικίνδυνους κακοποιούς

Αρκούδα εκτίει ισόβια σε φυλακή με επικίνδυνους κακοποιούς
Η Κάτια με συγκρατούμενό της σε φυλακή του Καζακστάν youtube

Η Κάτια βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα μετά από επίθεση, ενώ βρισκόταν σε κλουβί, σε βάρος δύο ανθρώπων, ενός 11χρονου που επιχείρησε να την ταΐσει και ενός 28χρονου που ήθελε να κάνουν χειραψία.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης εκτίει μια αρκούδα στο Καζακστάν μετά την καταδίκη της για επίθεση σε δύο ανθρώπους το 2004. Η Κάτια, όπως ονομάζεται, τα τελευταία 15 χρόνια είναι έγκλειστη σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κοστανάι μαζί με 730 εγκληματίες.

Περιγράφεται ως “φιλική” και μη επιθετική και εκτιμάται ότι με το πέρασμα των χρόνων στο κελί έχει γίνει λιγότερο απειλητική. Μάλιστα δέχεται επισκέψεις από άλλους φυλακισμένους, οι οποίοι την φροντίζουν υπό την επίβλεψη ειδικών.

“Ξύπνησε πριν από περίπου ένα μήνα από την χειμερία νάρκη. Είναι καλά, τρέχει και πηδάει” ανέφερε ο επικεφαλής της φυλακής Ασλάν Μεντιμπάγειφ.

Η Κάτια εγκαταλείφθηκε από εκπαιδευτή τσίρκου όταν ήταν ακόμα μωρό. Το 2004, σε ηλικία 7 ετών, επιτέθηκε σε δύο άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις ενώ ήταν σε κλουβί σε κάμπινγκ. Στο πρώτο περιστατικό επιτέθηκε σε ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο επιχείρησε να της δώσει τροφή. Η αρκούδα άρπαξε το πόδι του, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 28χρονος, ο οποίος προσπάθησε να κάνει χειραψία μαζί της ενώ φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Παρά τις ταμπέλες που υπήρχαν, με τις οποίες οι υπεύθυνοι απέτρεπαν τους ανθρώπους να κάνουν τέτοιες κινήσεις, ο άνδρας τις παρέβλεψε.

Λόγω του ότι δεν υπήρχε ζωολογικός κήπος στην περιοχή, η Κάτια κατέληξε να φυλακιστεί μαζί με ανθρώπους. Στην πορεία έγινε σύμβολο του σωφρονιστικού ιδρύματος, με ένα άγαλμά της να κοσμεί τον χώρο ενώ έχει και την πολυτέλεια να διαθέτει δική της πισίνα.

“Είναι ήρεμη. Λατρεύει τις λιχουδιές που της δίνουν οι φυλακισμένοι, γλυκά, μπισκότα, μήλα. Η επαφή με το ζώο κάνει να περνάω καλύτερα τον χρόνο μου εδώ, λιγότερα οδυνηρά” δήλωσε 43χρονος συγκρατούμενός της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα