Ασάνζ: Δεν διέρρευσε η Ρωσία τα μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον

default image

Ο Τζουλιάν Ασάνζ αποκαλύπτει πως η Ρωσία δεν ήταν η πηγή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έδωσε στην δημοσιότητα το Wikileaks. "Βλέπω έναν άνθρωπο να καταβροχθίζεται από τις ίδιες του τις φιλοδοξίες" είπε για τη Κλίντον (Vid)

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ρωσικό RT o Τζουλιάν Ασάνζ ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την αποκάλυψη των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Wikileaks αναφέρει πως η πηγή των απόρρητων μηνυμάτων δεν ήταν η Ρωσική κυβέρνηση.

“Το στρατόπεδο της Κλίντον έχει καταφέρει να διατηρήσει μια νέο Μακαρθιστική υστερία, που λέει ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για όλα. Η Χίλαρι Κλίντον έχει δηλώσει πολλές φορές, ψευδώς, πως οι 17 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν εκτιμήσει πως η πηγή των αποκαλύψεων μας ήταν η Ρωσία. Αυτό είναι λάθος, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η Ρωσία δεν είναι η πηγή μας”, είπε αναλυτικά ο Ασάνζ στον δημοσιογράφο John Pilger.

Ο Ασάνζ μίλησε μέσα από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου και διαμένει τα τελευταία 4 χρόνια για να αποφύγει τη σύλληψή του και την έκδοσή του στη Σουηδία.

“Η Χίλαρι Κλίντον είναι ένας άνθρωπος. Στην πραγματικότητα τη λυπάμαι, γιατί βλέπω έναν άνθρωπο να καταβροχθίζεται από τις ίδιες του τις φιλοδοξίες, βασανίζεται σε σημείο που αρρωσταίνει. Ωστόσο, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο δίκτυο ανθρώπων, ένα ολόκληρο δίκτυο σχέσεων με συγκεκριμένες θέσεις”, συμπλήρωσε ο ίδιος.


Τους τελευταίους 9 μήνες το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα από 30.000 απόρρητα ηλεκτρονικά μηνύματα από την θητεία της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Ακολούθησαν άλλα 20.000 μηνύματα που απεστάλησαν προς τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών των ΗΠΑ, εκθέτοντας την περιφρονητική στάση της ηγέτιδας του κόμματος προς τον Μπέρνι Σάντερς, που είχε θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα από 50.000 email του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Μπιλ Κλίντον και στενό συνεργάτη της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Κλίντον ισχυρίστηκε στην προεκλογική της καμπάνια πως η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά αρχεία, ωστόσο η Μόσχα έχει, επανειλημμένα, απορρίψει τις κατηγορίες.

Πυρά κατά του FBI από την Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον έχει αφήσει υπαινιγμούς πως το FBI προσπαθεί να επηρεάσει την προεκλογική της εκστρατεία.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μια θύελλα επικρίσεων επειδή αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο για το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (2009-2013) κατηγορήθηκε από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ότι αποσιώπησε το θέμα των “διασυνδέσεων” που φέρεται να έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

(ΠΗΓΗ: RT)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα