Ασάνζ: Κλίντον και ISIS χρηματοδοτούνται από την ίδια πηγή

default image

Γιατί "δεν θα επιτραπεί στον Τραμπ να νικήσει", σύμφωνα με τον ακτιβιστή του Wikileaks, ο οποίος κατηγορεί την Κλίντον ότι παραπλανά τους πολίτες σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος (vid)

Σε νέες καταγγελίες προχωράει, λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές, ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον ότι παραπλανά τους πολίτες σχετικά με την πραγματική έκταση της υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους από τους συμμάχους της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή ενώ σημειώνει ότι “δεν θα επιτραπεί στον Τραμπ να νικήσει”.

Ο ακτιβιστής του Wikileaks, σε 25λεπτη συνέντευξη που παραχώρησε στο Russia Today και η οποία έλαβε χώρα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έχει βρει “στέγη” από το 2012, επεσήμανε: “Όλοι οι σοβαροί αναλυτές γνωρίζουν, ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συμφωνήσει, ότι ορισμένα άτομα από τη Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τον ISIS. Πάντα υπεκφεύγουν όμως, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι “‘άτυποι” πρίγκιπες χρησιμοποιούν τα χρήματα που βγάζουν από τα πετρέλαιά τους και τα κάνουν ό,τι θέλουν, κάτι που στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αποδοκιμάζει. Τα email όμως δείχνουν ότι πρόκειται για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ που χρηματοδοτούν τον ISIS”.

Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα email του 2014, στα οποία εμφανίζεται η Κλίντον, η οποία μέχρι την προηγούμενη χρονιά ήταν υπουργός Εξωτερικών, να προτρέπει τον τότε σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Τζον Ποντέστα, να “ασκήσει πίεση” στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, “οι οποίοι παρέχουν παρανόμως οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος και άλλες ριζοσπαστικές σουνιικές ομάδες”.

“Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό email όλης της λίστας”, σχολίασε ο Ασάνζ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της επίσημης θέσης της Κλίντον, όπως αυτή εκφράστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ομπάμα στις ΗΠΑ, του ιδρύματος Κλίντον και των αξιωματούχων της Μέσης Ανατολής, των οποίων η επιθυμία να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, μπορεί να μην είναι ειλικρινής.

“Επί εποχής Κλίντον έγινε η μεγαλύτερη συμφωνία πώλησης όπλων που έχει γίνει ποτέ. Και ήταν με τη Σαουδική Αραβία, περισσότερα από 80 δισ. δολάρια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, οι συνολικές εξαγωγές όπλων διπλασιάστηκαν”, τόνισε ο Ασάνζ, ο οποίος απάντησε θετικά στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό με τα χρήματα από αυτούς που δίνουν ποσά στο ίδρυμα Κλίντον.

“Δεν θα επιτραπεί στον Τραμπ να νικήσει”

Ο Ασάνζ σχολίασε και τις συχνές καταγγελίες που γίνονται από το στρατόπεδο της Κλίντον και τα δυτικά ΜΜΕ, ότι το Wikileaks προσπαθεί να “προωθήσει” κατά την προεκλογική περίοδο τον Ντόναλντ Τραμπ, ίσως και κατ’ εντολή της Ρωσίας.

“Πιστεύω ότι δεν θα επιτραπεί στον Τραμπ να νικήσει. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή δεν έχει από πίσω του καμία οργάνωση, με εξαίρεση τους Ευαγγελιστές, αν μπορείτε να τους αποκαλέσετε έτσι. Οι τράπεζες, οι εταιρίες όπλων, χρηματοδότες από το εξωτερικό κλπ είναι όλοι ενωμένοι υπέρ της Κλίντον. Και τα ΜΜΕ, καθώς και οι ιδιοκτήτες τους και οι δημοσιογράφοι”, τόνισε ο Ασάνζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα