Ασκήσεις του συριακού στρατού

Ασκήσεις του συριακού στρατού

Συνεχίστηκαν οι αιματηρές συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλέμπ της Συρίας, με ακτιβιστές να αναφέρουν ότι περίπου 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ασκήσεις με αληθινά πυρά

Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε την Τρίτη στρατιωτικές ασκήσεις - ναυτικές και αεροπορικές - με αληθινά πυρά, προκειμένου να ελέγξει τις δυνατότητες μάχης απέναντι σε "κάθε επίθεση που θα στοχεύει το έδαφος της πατρίδας", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana.

"Η πολεμική αεροπορία και η αεράμυνα πραγματοποίησαν ασκήσεις με αληθινά πυρά για να ελέγξουν τη δυνατότητα μάχης των αεροπορικών δυνάμεων και να ελέγξουν την προετοιμασία τους απέναντι σε κάθε επίθεση που θα στοχεύει το έδαφος της πατρίδας και του εναέριου χώρου της" ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι και το ναυτικό πραγματοποίησε παρόμοιες ασκήσεις.

Ένας Σύρος αναλυτής, ο οποίος δε θέλησε να κατονομαστεί, εκτίμησε ότι πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης με σκοπό τον εκφοβισμό των Δυτικών.

Τη Δευτέρα, πάντως, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ αλ-Μακντάντ υπέγραψε στο Κάιρο συμφωνία για την είσοδο στη Συρία παρατηρητών, στο πλαίσιο του σχεδίου επίλυσης της κρίσης που προωθεί ο Αραβικός Σύνδεσμος και έχει δεχτεί η Δαμασκός.

SHARE:

24Media Network