Ασθενής με ιλαρά ενδέχεται να μόλυνε 20.000 ανθρώπους σε χριστιανική εκδήλωση

Ασθενής με ιλαρά ενδέχεται να μόλυνε 20.000 ανθρώπους σε χριστιανική εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την ‘αναζωπύρωση του Άσμπουρι’. TikTok

Σε χριστιανική τελετή ασταμάτητων προσευχών για δυο εβδομάδες, βρέθηκε ασθενής "επιβεβαιωμένος ασθενής με ιλαρά". Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως μπορεί να έχει κολλήσει έως 20.000 ανθρώπους.

Δεκάδες χιλιάδες ταξίδεψαν από όλα τα μέρη των ΗΠΑ (και άλλες χώρες) στo χριστιανικό Asbury University του Κεντάκι, για να παραστούν στην ‘αναζωπύρωση του Άσμπουρι’.

Πρόκειται για χριστιανική συνάντηση αδιάκοπτων (24 ώρες, κάθε ημέρα) προσευχών και τραγουδιών που υμνούν το Χριστό, διάρκειας δυο εβδομάδων που τελείται στο πλαίσιο της επετείου της συλλογικής ημέρας προσευχής (φέτος έκλεισε τα 200 της χρόνια). Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι φοιτητές του πανεπιστημίου και υπάρχει live streaming.

Στο Χριστιανισμό, ο όρος ‘πνευματική αναζωπύρωση’ σημαίνει μια εκ νέου αφύπνιση του ενδιαφέροντος για την εκκλησία και το Θεό, από πιστούς και μη.

Συνήθως στο Άσμπουρι οι πιστοί περιμένουν για ώρες στην ουρά, έως ότου μπουν στο ναό για να προσευχηθούν.

Όσοι προσευχήθηκαν φέτος, ενημερώθηκαν εκείνοι που ήταν στις συναντήσεις της 17ης και της 18ης Φεβρουαρίου “μπορεί να έχετε εκτεθεί στην ιλαρά, δηλαδή σε ένα εκ των πιο μολυσματικών παθογόνων του πλανήτη που μεταδίδεται μέσω του αέρα”.

Εκτιμάται πως ήταν 20.000 άνθρωποι. Όλοι κλήθηκαν να μπουν σε καραντίνα για 21 ημέρες.

Mεταξύ τους υπήρχε “μια επιβεβαιωμένη περίπτωση ανεμβολίαστου και μεταδοτικού ασθενή”.

Τα πρώιμα συμπτώματα της ιλαράς μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και καταρροή. Μετά τρεις έως πέντε ημέρες, εμφανίζεται εξάνθημα.

Το θέμα είναι πώς εκτέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι στην ιλαρά: όπως ανακοίνωσε ο CDC “στις 18/2 παραβρέθηκε στη συγκέντρωση ένας ασθενής”. Το υψηλότερο ρίσκο το έχουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα