news 24/7

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σχετικά με την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες, η Καθολική Εκκλησία και τα άλλα δόγματα.

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών με το προσωπικό της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ"

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών με το προσωπικό της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ"

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ενθρόνισή του στη Λαμία ο Μητροπολίτης Συμεών αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους της "Αποστολής" υπογραμμίζοντας πώς η χώρα και η εκκλησία πρέπει να είναι περήφανες για το έργο της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ιερώνυμος για την υπόθεση του ιερέα στη Μάνη: Τερατώδες και φρικαλέο

"Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος εκφράζοντας τον βαθύτατο πόνο και την οργή για τη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού.

Ριτσώνα, το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα

"Μπλόκο" των κληρικών της Βοιωτίας σε πιστούς που επιλέγουν την αποτέφρωση

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν μετά τη συζήτηση του θέματος στη γενική τους συνέλευση οι κληρικοί της Βοιωτίας θεωρούν αδιανόητο συνειδητός Χριστιανός Ορθόδοξος να επιλέγει την αποτέφρωση.

Εγκαίνια νέου Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Εγκαίνια νέου Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Ο παιδικός σταθμός αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και συνάμα παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

Βαρθολομαίος: Ιστορική απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Ουκρανία

Βαρθολομαίος: Ιστορική απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Ουκρανία

"Το εκκλησιαστικόν θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείον, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότης των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών επί τη βάσει της γνησίας εκκλησιαστικής παραδόσεως και κανονικής τάξεως" είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Φωτογραφία αρχείου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας

Το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρεί το Αυτοκέφαλο, «καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας», αναγνώρισε, η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ύψιστη τιμή για τον Παντελή Μπούμπουρα από τον Αρχιεπίσκοπο

Ύψιστη τιμή για τον Παντελή Μπούμπουρα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τίμησε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου, Παντελή Μπούμπουρα, για την προσφορά του στο έργο της Αρχιεπισκοπής. "Στο χώρο της Εκκλησίας η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στα παιδιά μας", είπε μεταξύ άλλων.

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ: "Το δημογραφικό απειλεί ανοικτά το μέλλον του έθνους μας"

Αυτοκριτική για τις ευθύνες της Εκκλησίας, των κυβερνήσεων και των γονιών για το πρόβλημα - Οι γενναίες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν πριν είναι αργά κατά τον σεβασμιώτατο.

Η Ιερά Κοινότητα αναγνωρίζει την προσφορά Δήμτσα στη διοίκηση του Αγίου Όρους

Η Ιερά Κοινότητα αναγνωρίζει την προσφορά Δήμτσα στη διοίκηση του Αγίου Όρους

Με επιστολή τους οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους αποτυπώνουν τις ευχαριστήριες τους για την προσφορά του απερχόμενου διοικητή Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος

Μητσοτάκης σε Ελπιδοφόρο: Χρέος μου η ενότητα των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. “Η χώρα είναι σε στιβαρά και καλά χέρια” δήλωσε ο Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος

Επίτιμος πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης "Θρησκεία για την Ειρήνη" ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Με την ολοκλήρωση των εργασιών εξελέγησαν επίσης και επίτιμοι πρόεδροι, στους οποίους συγκαταλέγεται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες, ο αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, καθηγητής Αναστάσιος.

Φανουρόπιτα

Γιορτή Αγίου Φανουρίου: Ποια η ιστορία του και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα

Σύμφωνα με την παράδοση, η Φανουρόπιτα φτιάχνεται όχι για τον ίδιο τον Άγιο Φανούριο, αλλά για τη σωτηρία της ψυχής μητέρα του. Τι σημαίνει το όνομά του και ποια η ιστορία του. Πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή για τη φανουρόπιτα με 7 υλικά.

Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Αμβρόσιος στην τελευταία του ομιλία: "Έγινα ολοκαύτωμα για εσάς"

Την αποχαιρετιστήρια του Θεία Λειτουργία τέλεσε ως Μητροπολίτης ο Αμβρόσιος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. Τι είπε στην τελευταία του ομιλία. Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος μετά την παραίτησή του από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ

Μητροπολίτης Γαβριήλ για Δεκαπενταύγουστο: Το δώρο μας προς την Παναγιά μας

"Η Παναγία μας μιλούσε με τη σιωπή της. Ηθελημένα σιωπούσε από ταπείνωση. Άφηνε τον Υιό Της να μιλά και αυτό αποτελεί το βροντερότερο κήρυγμα της Θεοτόκου" σημειώνει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος

Απαντητική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου γαι την υγεία του πρώην Πατριάρχη, Ειρηναίου

Αποδέκτης της επιστολής ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, στον οποίο τονίζεται ότι "η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών εμμένει στην προθυμία της να πράξει οτιδήποτε απαιτούν οι παρούσες ανάγκες για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος".

Από λειτουργία στον Αγιο Ελευθέριο Αχαρνών.

Πιερία: Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση ιερέα να μην κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά

Ο ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει τα παιδιά λέγοντας οτι "δεν αντιλαμβάνονται" κι οτι "θα φτύσουν τη θεία κοινωνία". Μήνυση κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων. Καταδικάζειη Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Αγία Παρασκευή: Γιορτάζει σήμερα η προστάτιδα των ματιών

Αγία Παρασκευή: Γιορτάζει σήμερα η προστάτιδα των ματιών

Στις 26 Ιουλίου η εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της οσιομάρτυρας, που η λαϊκή παράδοση θεωρεί ότι θεραπεύει τις οφθαλμικές νόσους, γι’ αυτό έχει ανακηρυχθεί από τους οπτικούς ως προστάτιδα Αγία του επαγγελματικού τους κλάδου.

Αγία Μαρίνα

Αγία Μαρίνα: Ο βίος, τα μαρτύρια και ο εορτασμός της μεγαλομάρτυρος

Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 17 Ιουλίου. Πώς ασπάστηκε τον χριστιανισμό, τα σκληρά βασανιστήρια που δέχτηκε για να αρνηθεί τον Χριστό και η λαογραφία γύρω από το όνομά της.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος συμφώνησαν για μία νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας

Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος συμφωνήθηκε η επαναλειτουργία της επιτροπής διαλόγου για τα θρησκευτικά και την εκκλησιαστική περιουσία. Ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι θεωρεί τη συμφωνία του Νοεμβρίου επί ΣΥΡΙΖΑ ως μη γενομένη και ο Μητσοτάκης εγγυήθηκε τα μισθολογικά των κληρικών.