ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σχετικά με την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες, η Καθολική Εκκλησία και τα άλλα δόγματα.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΗΠΑ: Νέο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει την Τουρκία υπόλογη για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των Ελλήνων Ορθόδοξων Χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

Πάσχα 2021

Πάσχα με SMS 6: Όλα τα μέτρα για κυκλοφορία και εκκλησίες - Πώς θα βρεθούμε στο πασχαλινό τραπέζι

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις έχουν απελευθερωθεί ενώ και το ωράριο κυκλοφορίας είναι πλέον διευρυμένο με την λειτουργία των εκκλησιών να έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε οι πολίτες να κάνουν Πάσχα τηρώντας τα μέτρα

Δέματα Αγάπης, από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Δέματα Αγάπης, από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος επισκέφθηκε 22 ενορίες και προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Η Κυριακή των Βαΐων αποτελεί ανάμνηση ενός θριαμβευτικού γεγονότος της ορθοδοξίας, με τα φύλλα δάφνης (βάγιες) να έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Πώς γεννήθηκε η φράση «μετά βαΐων και κλάδων»

Πιστοί με μάσκες σε εκκλησία

Πάσχα 2021 - Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Τι θα ισχύσει τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα. Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες, τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τι επιτρέπεται για το πασχαλινό τραπέζι.

Ανάσταση στο Ναύπλιο - Φωτογραφία αρχείου

Διαφοροποιείται η Εκκλησία της Κρήτης για τoν εορτασμό του Πάσχα - Ζητά Ανάσταση στις 12

Διαφοροποίηση κυρίως ως προς το ωράριο τέλεσης των ιερών ακολουθίων της Μεγάλης Εβδομάδας καταγράφεται στην πρόταση που κατέθεσε η Εκκλησία της Κρήτης στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αναλυτικά οι προτάσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία αρχείου)

Το σχέδιο για Πάσχα στο χωριό με self test και η “απειλή” της Εκκλησίας 

Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ η Ιερά Σύνοδος διαμηνύει ότι εφέτος οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές, αφού έχει ανοίξει και το λιανεμπόριο

Κυβέρνηση - Εκκλησία: Για δεύτερη χρονιά "ιερό ρουσφέτι" εν μέσω πανδημίας

Κυβέρνηση - Εκκλησία: Για δεύτερη χρονιά "ιερό ρουσφέτι" εν μέσω πανδημίας

"Λευκή επιταγή" ενίσχυσης των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων ψηφίστηκε στη Βουλή. Ρύθμιση χρεών είχε ψηφιστεί πέρυσι. Αμφότερες οι διατάξεις προέκυψαν από επαφές κυβέρνησης – εκκλησίας.

Ο Καρτέσιος, Γάλλος φιλόσοφος, μαθηματικός και επιστήμονας φυσικών επιστημών ήταν αυτός που υποστήριξε (και απέδειξε) ότι η σκέψη πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στη δύναμη του νου -αντί της πίστης στο Θεό.

Ο Καρτέσιος αποσυνέδεσε το μυαλό από τον Θεό

O εμπνευστής του 'σκέφτομαι άρα υπάρχω' έδωσε στον πλανήτη και το 'πέραν των σκέψεων μας, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορούμε να ελέγχουμε οι ίδιοι'. Ο Ρενέ Ντεκάρτ, ο Καρτέσιος για εμάς τους Έλληνες και ευρύτερα γνωστός ως αυτός που έδωσε στον κόσμο την κριτική σκέψη, γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1596.

Η άγνωστη άρση πατριαρχικού αφορισμού από την Εκκλησία της Ελλάδος

Ο άγνωστος αφορισμός του Γρηγόριου Ε' που άρθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος

Η άγνωστη άρση πατριαρχικού αφορισμού από την Εκκλησία της Ελλάδος και μια απάντηση στον Πειραιώς Σεραφείμ από την Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους. Δείτε ένα ιστορικό βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύεται για πρώτη φορά από το NEWS 24/7.

Επετειακή ταινία αφιερωμένη στους ήρωες του ‘21 από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας

Επετειακή ταινία αφιερωμένη στους ήρωες του ‘21 από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας

Τα μέλη της ενοριακής θεατρικής ομάδας του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας με την θεατρική ομάδα «Φλόγα», υποδύονται τους ιστορικούς χαρακτήρες της κινηματογραφικής διασκευής του θεατρικού «Που’ σαι μωρέ Νικηταρά».