Αστρονόμος έχασε θέση στο Πανεπιστήμιο λόγω θρησκείας

Αστρονόμος έχασε θέση στο Πανεπιστήμιο λόγω θρησκείας

Το πανεπιστήμιο του Κεντάκι αρνήθηκε να δώσει τη θέση του καθηγητή αστρονομίας σε Ευαγγελιστή

Μήνυση κατά του Πανεπιστήμιου του Κεντάκι υπέβαλλε ο καθηγητής Αστρονομίας Μάριν Γκάσκελ, καθώς όπως υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο αρνήθηκε να του δώσει τη θέση του καθηγητή, επειδή ήταν Ευαγγελιστής.

Όπως διαβάζουμε στους New York Times, ο Γκάσελ υποστήριξε πως στη συνέντευξη η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε ενθουσιαστεί τόσο από το βιογραφικό του όσο και από τις επιστημονικές του γνώσεις.

Όμως, ο διευθυντής του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας Μάικλ Καβανιέρο, για να πάρει την τελική του απόφαση, έκανε μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ, όπου διαπίστωσε πως ο Γκάσκελ ήταν Ευαγγελιστής και υποστηρικτής της θεωρίας της δημιουργίας του Σύμπαντος από τον Θεό.

Στη δεύτερη συνέντευξη, ο Καβανιέρο τον ρώτησε στο τέλος αν είναι θρήσκος και σε τι θρησκεία πιστεύει.

Στη μήνυση του, ο Γκάσκελ υποστηρίζει πως η ερώτηση αυτή αντίκειται στο νόμο της Πολιτείας καθώς οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο.

«Δηλαδή τι σχέση έχει το θρήσκευμα; Μπορείς να στερήσεις μια θέση εργασίας επειδή ο άλλος είναι Ευαγγελιστής; Ή Μουσουλμάνος; Ή Καθολικός;», αναρωτιέται ο Γκάσκελ.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει σχολιάσει με λιτή ανακοίνωση πως ο Γκάσκελ δεν προσελήφθη τελικά γιατί φοβήθηκαν πως οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν θα τον αφήσουν να διδάξει όσα πρεσβεύει η επιστήμη για τη γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος και του Ανθρώπου.

Μέλος του ΔΣ του Πανεπιστημίου σχολίασε δε πως η έρευνα στο Ίντερνετ έδειξε πως οι διαλέξεις του καθηγητή σε προηγούμενα πανεπιστήμια βασίζονταν περισσότερο στη Βίβλο παρά στα επιστημονικά βιβλία

SHARE:

24Media Network