Αστυνομία Λας Βέγκας: Δεν διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία του B.B. King

Αστυνομία Λας Βέγκας: Δεν διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία του B.B. King

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία του Λας Βέγκας, διαψεύδοντας δηλώσεις από το γραφείο του ιατροδικαστή της Νεβάδα

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι δεν έχει αρχίσει έρευνα για ανθρωποκτονία, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το θάνατο του Μπι Μπι Κινγκ, διαψεύδοντας δηλώσεις του γραφείου του ιατροδικαστή της δυτικής Πολιτείας Νεβάδα.

Από το γραφείο του ιατροδικαστή είχε ανακοινωθεί τη Δευτέρα ότι θα γινόταν νεκροψία στη σορό του θρύλου των μπλουζ: "Ο ιατροδικαστής μας, ο οποίος έχει αρμοδιότητα για τη σορό του Μπι Μπι Κινγκ, διενεργεί νεκροψία. Πόρισμα: σε 6-8 εβδομάδες το νωρίτερο, έρευνα για ανθρωποκτονία @LVMPD", ήταν το μήνυμα που δημοσιοποίησε στο Twitter αναφερόμενο στην αστυνομία του Λας Βέγκας (LVMPD).

Δύο από τις κόρες του Μπι Μπι Κινγκ ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας -- η Κάρεν Ουίλιαμς και η Πάτι Κινγκ-- δηλώνουν ότι ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε από τη μάνατζέρ του, την Λαβέρν Τόνεϊ, και τον προσωπικό του βοηθό, έγραφε τη Δευτέρα η ιστοσελίδα eonline.com.

"Σε αυτό το στάδιο, ουδεμία απόδειξη έχουμε ότι αυτές οι κατηγορίες περί εγκληματικής ενέργειας θα τεκμηριωθούν", είχε δηλώσει ο Τζον Φάντενμπεργκ, ιατροδικαστής της κομητείας Κλαρκ. "Ωστόσο τις λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη και θα διενεργήσουμε εκτενή έρευνα" σε συνεργασία με την αστυνομία.

Ωστόσο, η αστυνομία του Λας Βέγκας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "μέχρις ότου ο ιατροδικαστής της κομητείας Κλαρκ καθορίσει ενδεχομένως ότι ο θάνατος του Κινγκ δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια, η αστυνομία του Λας Βέγκας δεν θα αρχίσει οποιαδήποτε έρευνα".

"Πιστεύω ότι ο πατέρας μου δηλητηριάστηκε" και ότι "ξένες ουσίες του χορηγήθηκαν, οι οποίες οδήγησαν στον πρόωρο θάνατό του". έγραψαν τη Δευτέρα οι κόρες του σε χωριστές άλλα όμοιες δηλώσεις. "Ζητώ τη διενέργεια επίσημης έρευνας για την υπόθεση αυτή", γράφουν σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, τα οποία αναφέρει η ιστοσελίδα People.

Η Λαβέρν Τόνεϊ, η εκτελέστρια της διαθήκης του Κινγκ, απέρριψε τις κατηγορίες. Οι κόρες του κιθαρίστα "διατυπώνουν κατηγορίες από την αρχή. Τι νέο υπάρχει;" δήλωσε την Δευτέρα, σύμφωνα με το eonline.com.

Επίσης, ο Μπρεντ Μπράισον, ένας από τους δικηγόρους που είναι αρμόδιοι για τη διαθήκη του καλλιτέχνη, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ισχυρισμοί που προέβαλαν οι δύο κόρες του είναι "γελοίοι και προσβλητικοί". Σε νεώτερη ανακοίνωση του, την επόμενη, ο Μπράισον μίλησε εκ νέου για "αβάσιμους" ισχυρισμούς επικαλούμενος τρεις γιατρούς που εξέτασαν τον κιθαρίστα μερικές ημέρες πριν από τον θάνατό του. Ο δρ Ντάρεν Μπρίμχολ, που παρουσιάζεται ως ο θεράπων ιατρός του Κινγκ εδώ και μερικά χρόνια, δηλώνει ότι "τίποτε δεν έγινε για την επίσπευση του θανάτου του Κινγκ". Αντίθετα, "καταβλήθηκαν όλες οι προσπάθειες για να διευκολυνθεί η ζωή του Κινγκ".

Εδώ και μήνες, ο Κινγκ, ο οποίος ήταν διαβητικός, υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο είχε αδιαθετήσει στη διάρκεια συναυλίας λόγω εξάντλησης και αφυδάτωσης, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση των υπόλοιπων εμφανίσεών του στην τελευταία αυτή περιοδεία.

Οι τελευταίες ημέρες του επισκιάστηκαν από μια διαμάχη ανάμεσα σε ορισμένα από τα παιδιά του και τη μάνατζερ του για τον τρόπο με το οποίο έπρεπε να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στον Κινγκ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

B.B. King: Ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει τη νεκροψία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία

Στο Μισισίπι η κηδεία του θρύλου της μπλουζ B.B. King

SHARE:

24Media Network