Αστυνομική έρευνα μαμούθ εμπλέκει 1.400 επωνύμους σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Αστυνομική έρευνα μαμούθ εμπλέκει 1.400 επωνύμους σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Σάλος στη Μεγάλη Βρετανία. Στον στόχαστρο της κολοσσιαίας επιχείρησης πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και άλλοι επώνυμοι που θεωρούνται ύποπτοι για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων

Μία άνευ προηγουμένου αστυνομική έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία, με τους ύποπτου ως εμπλεκόμενους στη υπόθεση να ξεπερνούν τους 1400, μεταξύ των οποίων πολιτικοί και κάθε λογής σελέμπριτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ειδική ομάδα της Βρετανικής Αστυνομίας Operation Hydrant, οι φερόμενοι ως ύποπτοι αφορούν επώνυμα πρόσωπα από όλα τα φάσμα της δημόσιας ζωής σε όλη τη χώρα.

Στους 1443 φερόμενους ως ύποπτους περιλαμβάνονται 76 πολιτικοί, 43 προερχόμενοι από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας, 7 αθλητές, 135 από τους χώρους της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου και 216 που έχουν πεθάνει, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ερευνών Constable Simon και πρόσθεσε πως ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

Σημείωσε επίσης ότι από τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων τα 666 έγιναν μέσα σε ιδρύματα ή θρησκευτικές εγκαταστάσεις μέσα σε ιδρύματα, μεταξύ των οποίων 154 σχολεία και 75 παιδικοί σταθμοί.

(Πηγή: The Guardian)

SHARE:

24Media Network