Ασυγκράτητος ο Ντουτέρτε: Φίλησε στο στόμα εργάτρια σε δημόσια εκδήλωση

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων φιλάει στο στόμα την εργάτρια στη διάρκεια της ομιλίας του
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων φιλάει στο στόμα την εργάτρια στη διάρκεια της ομιλίας του YOUTUBE

Την περίοδο που όλος ο πλανήτης ασχολείται με τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δεν δίστασε να δείξει δημοσίως και σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση την συμπάθειά του προς μία εργάτρια που τον παρακολουθούσε σε ομιλία του, δείχνοντας υπερβολική... οικειότητα

Είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες της εποχής μας. Είναι παρορμητικός, αθυρόστομος, προκλητικός και συχνά γραφικός. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ξεπέρασε τον εαυτό του, φιλώντας στο στόμα μια εργάτρια που παρακολουθούσε ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νότια Κορέα.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε στο πλαίσιο της κάλυψης της επίσκεψής του, ο Ντουτέρτε εμφανίζεται να μιλάει σε ένα κοινό Φιλιππινέζων εργατών στη Σεούλ. Κάποια στιγμή ανεβάζει στην σκηνή μια νεαρή εργάτρια, συνομιλούν χαριτολογώντας μπροστά στο κοινό και εν μέσω των επευφημιών του πλήθους, την πείθει... να τον φιλήσει στο στόμα.

ADVERTISING

Η εικόνα προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στις Φιλιππίνες και το εξωτερικό. Ο οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Gabriela" χαρακτήρισε το στιγμιότυπο "αηδιαστικό θεατρινισμό ενός μισογύνη προέδρου". Η άμεσα "ενδιαφερόμενη" πάντως, η ίδια η εργάτρια, δήλωσε ότι δεν υπήρχε τίποτε μεμπτό ή κακό πίσω από την κίνηση του προέδρου της χώρας της.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Ντουτέρτε κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες. Ενδεικτική είναι η δήλωσή του το 2016 για τον ομαδικό βιασμό και δολοφονία Αυστραλέζας στην πόλη Νταβάο το 1989, την εποχή που ο ίδιος ήταν δήμαρχος: "Ήμουν θυμωμένος για το βιασμό. Αλλά ήταν τόσο όμορφη, που ο δήμαρχος θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στη σειρά". Αν και στη συνέχεια ανασκεύασε και ζήτησε συγγνώμη, η δήλωσή αυτή είναι ενδεικτική του τρόπου που φέρεται δημόσια. Και δεν χωρά επεξηγήσεις, ούτε δικαιολογίες. Άλλωστε στην εποχή του "#MeToo", ανάλογα λάθη δεν συγχωρούνται πλέον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φιλιππίνες: 13 νεκροί στο πλαίσιο επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών

Θανατική ποινή σε εμπόρους ναρκωτικών προτείνει ο Τραμπ

Ντουτέρτε: Έχω σκοτώσει άνδρα απλώς για ένα βλέμμα

Ο Ντουτέρτε τραγούδησε για τον Τραμπ

Ο Ντουτέρτε προτρέπει τους στρατιώτες να πυροβολούν τις αντάρτισσες στο αιδοίο

SHARE:

24Media Network