'Αθάνατος': Δισεκατομμυριούχος πληρώνει για να σκοτωθεί και να 'φορτωθεί' σε υπολογιστή

Sam Altman, Founder of Loopt, at the annual Allen & Co.'s media summit in Sun Valley, Idaho, Thursday, July 9, 2009.(AP Photo/Nati Harnik)
Sam Altman, Founder of Loopt, at the annual Allen & Co.'s media summit in Sun Valley, Idaho, Thursday, July 9, 2009.(AP Photo/Nati Harnik) ASSOCIATED PRESS

Ο 32χρονος επιχειρηματίας είναι ένας από τους 25 ανθρώπους, που βρίσκονται σε λίστα αναμονής εταιρίας, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να κρατήσει "ζωντανές" τις αναμνήσεις τους όταν αυτοί θα έχουν πεθάνει

Το ποσό των 10.000 δολαρίων προσφέρει ένας δισεκατομμυριούχος στις ΗΠΑ, προκειμένου να κερδίσει την αθανασία μέσω του θανάτου του.

Ο 32χρονος Σαμ Άλτμαν, επιχειρηματίας του κλάδου της τεχνολογίας στην Σίλικον Βάλεϊ, είναι ένας από τους 25 ανθρώπους, που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της Nectome, μιας εταιρίας startup, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να "φορτώσει" το περιεχόμενο του εγκεφάλου και να το αποθηκεύσει σε έναν υπολογιστή.

Για να επιτευχθεί, ωστόσο, αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πεθάνουν σε μια διαδικασία παρόμοια με αυτή της αυτοκτονίας υποβοηθούμενης από γιατρό, η οποία είναι νόμιμη μόνο σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το MIT Technology Review, η διαδικασία περιλαμβάνει ταρίχευση του εγκεφάλου, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να γίνει προσομοίωση σε υπολογιστή. Ο πελάτης ενώ είναι ακόμα ζωντανός, συνδέεται με ένα μηχάνημα από το οποίο εγχύονται χημικές ουσίες που θα οδηγήσουν στον θάνατό του. Η εταιρία υποστηρίζει ότι η μέθοδος αυτή είναι "100% θανατηφόρα".

Στόχος του όλου εγχειρήματος, σύμφωνα με την εταιρία, είναι "να διαφυλάξει το μυαλό σας αρκετά καλά ώστε να διατηρήσει άθικτες όλες τις αναμνήσεις του: από αυτή του αγαπημένου σας βιβλίου μέχρι την αίσθηση του χειμωνιάτικου αέρα, το ψήσιμο μιας μηλόπιτας ή το δείπνο με συγγενείς και φίλους. Πιστεύουμε ότι μέσα στον τρέχοντα αιώνα θα είναι εφικτή η ψηφιοποίηση αυτών των πληροφοριών και η χρήση τους για να αναδημιουργηθεί η συνείδησή σας".

(Πηγή: New York Post, φωτό: AP Photo/Nati Harnik)

SHARE: