Θύμα βιασμού στη φυλακή για μοιχεία

Θύμα βιασμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάστηκε σε οκτάμηνη φυλάκιση για "εξωσυζυγική σχέση". Η Alicia Gali διεκδικεί αποζημίωση από το πολυτελές θέρετρο για τον εφιάλτη της

Ο παράδεισος που υπόσχεται το θέρετρο Le Meridien Al Aqah Beach Resort μετατράπηκε σε εφιάλτη για την 29χρονη Alicia Gali που έπεσε θύμα βιασμού από τέσσερις συναδέλφους της και τιμωρήθηκε με φυλάκιση επειδή είχε "σεξουαλική συνεύρεση" εκτός γάμου.

Η Αυστραλή Alicia Gali, όταν κατήγγειλε το περιστατικό, καταδικάστηκε σε οκτάμηνη φυλάκιση επειδή η σεξουαλική συνεύρεση εκτός γάμου, ακόμα και αν πρόκειται για βιασμό, αποτελεί αδίκημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Αυστραλιανή πρεσβεία συμβούλευσε τη γυναίκα και την οικογένειά της να αποσιωπήσουν το γεγονός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της κράτησής της, με την Alicia Gali να έχει υποβάλει μήνυση στο πεντάστερο ξενοδοχείο Le Meridien Al Aqah Beach Resort, διεκδικώντας αποζημίωση από τον πρώην εργοδότη της για έλλειψη ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

"Νόμιζα πως θα ήμουν ασφαλής και προστατευμένη σε ένα διεθνές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Δεν μου έδωσαν τις σωστές συμβουλές και δεν με βοήθησαν όταν με οδήγησαν στη φυλακή. Έχω ακόμα θυμό. Είναι λυπηρό επειδή ήμουν το θύμα και τελικά τιμωρήθηκα", ανέφερε  η Alicia Gali.

Μετά την οδυνηρή δοκιμασία, όπως επισήμανε η δικηγόρος της Melissa Payne, υποφέρει από μετατραυματικό στρες, εφιάλτες και κατάθλιψη.

"Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προβάλλεται ως τουριστικός προορισμός. Δεν συμμορφώνονται όμως με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και των μεταναστών εργαζομένων", επισήμανε η Alicia.

SHARE:

24Media Network