Αυστραλία: Απολύθηκε σοπράνο για ομοφοβικά σχόλια

Αυστραλία: Απολύθηκε σοπράνο για ομοφοβικά σχόλια
© AAP

Η γεωργιανή σοπράνο Τάμα Ιβέρι απολύθηκε από την εθνική όπερα της Αυστραλίας εξαιτίας ομοφοβικών σχολίων που ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook

Η εθνική εταιρεία της Οπερας της Αυστραλίας απέλυσε σήμερα την γεωργιανή σοπράνο Τάμα Ιβέρι για τα ομοφοβικά σχόλια που φέρεται ότι ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook.

Η Ιβέρι επρόκειτο να εμφανιστεί στον "Οθέλλο" τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μία παράσταση που θα ανέβει στην Όπερα του Σίδνεϊ.

Η απόλυσή της ακολούθησε τις διαμαρτυρίες πολιτών για τα σχόλιά της στη σελίδα της στο Facebook εις βάρος ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών, τους οποίους συνέκρινε με περιττώματα.

Η ανάρτησή της αναφερόταν στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων gay pride που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι.

Το Σάββατο, η Ιβέρι είπε ότι ο σύζυγός της ανέβασε τα σχόλια και ζήτησε συγγνώμη προσθέτοντας ότι τα αφαίρεσε από τη σελίδα όταν τα είδε.

Αυστραλία: Απολύθηκε σοπράνο για ομοφοβικά σχόλια

Το σαββατοκύριακο, η εθνική εταιρεία όπερας της Αυστραλίας δέχτηκε περισσότερα από 1.000 παράπονα και απειλές για μποϊκοτάζ της σε περίπτωση που η Ιβέρι εμφανιζόταν σε παράστασή της. Την ανησυχία τους εξέφρεσαν και οι χορηγοί.

Η Όπερα της Αυστραλίας χαρακτήρισε "παράλογα" τα σχόλια και διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.

Η Ιβέρι εμφανίστηκε το 2013 σε παράσταση της εταιρείας και αποθεώθηκε. Επρόκειτο να εμφανιστεί στην "Tόσκα" στη Μελβούρνη αργότερα μέσα στο χρόνο, αλλά δεν είναι σαφές αν τελικά θα συμμετάσχει.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network