Αυστραλία: Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από συγκρούσεις σε διαδήλωση υπέρ των μεταναστών

Αυστραλία: Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν έπειτα από συγκρούσεις σε διαδήλωση υπέρ των μεταναστών

Χρήση σπρέι πιπεριού έκαναν οι Αρχές, προκειμένου να διαλύσουν τα επεισόδια, που ξέσπασαν στη Μελβούρνη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ των μεταναστών

Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν έπειτα από συγκρούσεις στη διάρκεια δύο αντίπαλων συλληλητηρίων, υπέρ και κατά των μεταναστών, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη, ανέφεραν σήμερα αυστραλιανά ΜΜΕ.

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν για τις συμπλοκές και άλλοι δύο για όπλα στο βόρειο προάστιο Κόμπουργκ της Μελβούρνης, δήλωσε η αστυνομική διοικητής της Βικτόρια Σάρον Κόουντεν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Age. Δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν τα πλήθη με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί τόσο διαδηλωτών όσο και αστυνομικών.

"Είδαμε ανάρμοστη και συχνά δειλή συμπεριφορά με ανθρώπους να κρύβουν τα πρόσωπά τους. Και πιστεύουμε πράγματι ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν έρχονται για μια ειρηνική διαδήλωση", είπε η Κόουντεν.

Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες από 275 έρευνες σε ένα πλήθος 500 και πλέον διαδηλωτών, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Η Κόουντεν επέρριψε την ευθύνη τόσο στους διαδηλωτές κατά του ρατσισμού όσο και στο Μέτωπο Ενωμένων Πατριωτών (UPF) που πραγματοποίησε την αντιδιαδήλωση.

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network