Η γκάφα της χρονιάς: Στην Αυστραλία τύπωσαν 46 εκατ. χαρτονομίσματα με ορθογραφικό λάθος

Δολάρια της Αυστραλίας
Δολάρια της Αυστραλίας 123RF

Μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας των νέων χαρτονομισμάτων στην Αυστραλία, κάποιος άντρας παρατήρησε με μεγεθυντικό φακό το τυπογραφικό λάθος στη λέξη "Responsibility".

Χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες και η παρατηρητική ματιά κάποιου Αυστραλού με τη βοήθεια μάλλον ενός μεγεθυντικού φακού για να εντοπιστεί ένα σφάλμα στα νέα 50δολάρα της χώρας: ένα τυπογραφικό λάθος.

Σύμφωνα με το BBC, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας RBA έγραψε λάθος τη λέξη "responsibility" (υπευθυνότητα) ως "responsibilty" σε εκατομμύρια νέα χαρτονομίσματα. Η RBA επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε τυπογραφικό λάθος και ανακοίνωσε ότι θα διορθωθεί στα χαρτονομίσματα που θα τυπωθούν από δω και στο εξής.

Τυπογραφικό λάθος στη λέξη Responsibility
Τυπογραφικό λάθος στη λέξη Responsibility AP

Ωστόσο, περίπου 46 εκατ. τέτοια χαρτονομίσματα, που τυπώθηκαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς και αναπαριστούν την Έντιθ Κάουαν, την πρώτη γυναίκα μέλος του αυστραλιανού κοινοβουλίου, βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία σε όλη τη χώρα. Πάντως το BBC επισημαίνει ότι παρά το τυπογραφικό λάθος, τα χαρτονομίσματα θεωρούνται απολύτως έγκυρα.

ADVERTISING
Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυστραλία
SHARE:

24Media Network