Αυστραλία: Ο πανικός για τα χαρτιά υγείας επέστρεψε με την αύξηση των κρουσμάτων

Αυστραλία: Ο πανικός για τα χαρτιά υγείας επέστρεψε με την αύξηση των κρουσμάτων
TWITTER @BROOKEESIMMONS

Όριο στην κατανάλωση χαρτιών υγείας επανέφερε η Αυστραλία, αφού μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, οι συσκευασίες έκαναν ξανά "φτερά".

Εικόνες με άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ και κόσμο σε απελπισία να αγοράζει χαρτιά υγείας με το κιλό, επέστρεψαν στην Αυστραλία έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια τις τελευταίες ημέρες.

Την Παρασκευή η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία Coles, έβαλε όριο για μία συσκευασία χαρτιού υγείας ανά καταναλωτή στα καταστήματά της σε όλη την Αυστραλία, ενώ η Woolworths επιτρέπει την αγορά μέχρι δύο πακέτων.

ADVERTISING

Το χαρτί υγείας βέβαια δεν είναι το μόνο προϊόν που βρίσκεται σε έλλειψη στα αυστραλιανά σούπερ μάρκετ. Το Coles έβαλε όριο στα καταστήματα της αλυσίδας στη Βικτόρια και σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά χεριού, τα μακαρόνια και τα αβγά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας: "Είμαι σίγουρος ότι οι αγορές πανικού θα περάσουν, όπως έγινε και την τελευταία φορά. Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι η έξαρση δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα. Η αντίδρασή μας στην έξαρση είναι που μετράει".

Η Βικτόρια- η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας- για 11η συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυστραλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network