Είσαι κοσμοναύτης; Αυτό πρέπει να είναι το ωράριο εργασίας σου

Είσαι κοσμοναύτης; Αυτό πρέπει να είναι το ωράριο εργασίας σου
PIXABAY.COM

Αναλυτικά οι ώρες που πρέπει να εργάζονται οι αστροναύτες τις καθημερινές και τις αργίες, σύμφωνα με την αξιολόγηση των στοιχείων που παρουσίασε ρωσική επιτροπή.

Δεδομένων των συνεχών εξελίξεων που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στην κατάκτηση του Διαστήματος, τα εργασιακά δικαιώματα των αστροναυτών αποτελούν σήμερα μία συζήτηση που έχει ανοίξει και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Στις θέσεις της σχετικής εισήγησης που παρουσιάσθηκε στην Διάσκεψη, αναφέρεται το εξής: «Είναι προφανές, ότι, αφότου μετά τον Απρίλιο του 2017 έγινε η μετάβαση σε διαστημικές αποστολές στις οποίες συμμετείχαν δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι μετρήσεις που έγιναν έδειξαν ότι η υπερωριακή επιχειρησιακή απασχόληση του ενός μέλους του πληρώματος τετραπλασιάσθηκε».

Με βάση δε την αξιολόγηση των στοιχείων που παρατίθενται στο κείμενο της εισήγησης, αναφέρεται ότι τις καθημερινές οι κοσμοναύτες πρέπει να απασχολούνται εξήμισι ώρες, ενώ τις αργίες όχι περισσότερο από 2 ώρες. Επίσης η μελέτη του ωραρίου εργασίας που είχαν τα μέλη 10 αποστολών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στις οποίες συμμετείχαν τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες, έδειξε ότι η καθημερινή απασχόληση του καθενός ήταν 31 λεπτά.

Τα μέλη του πληρώματος θεώρησαν το ωράριο εργασίας και ξεκούρασης βασικά θετικό. Ωστόσο οι γιατροί επισημαίνουν ότι οι κοσμοναύτες πρέπει να τηρούν τις ιατρικές οδηγίες που αφορούν τις επιβαρύνσεις που δέχονται, καθώς επηρεάζουν την ικανότητα τους να εργασθούν αλλά και την υγεία τους ώστε να ολοκληρώνουν επιτυχώς τις διαστημικές τους αποστολές.

SHARE:

24Media Network