Αυτός είναι ο μεγαλύτερος loser σε εκλογές παγκοσμίως – “Κατεβαίνει” τώρα για 96η φορά

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος loser σε εκλογές παγκοσμίως – “Κατεβαίνει” τώρα για 96η φορά
95 φορές έχει βάλει υποψηφιότητα σε εκλογές στον Καναδά ο Τζον Τερμέλ και έχει αποτύχει AP

Ο 67χρονος έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα το 1979 και τώρα, σχεδόν 40 χρόνια μετά, "τρέχει" την προεκλογική του εκστρατεία για τον θώκο του δημάρχου στην πόλη όπου ζει.

Την πρώτη φορά που ο Τζον Τερμέλ έβαλε υποψηφιότητα σε εκλογές ήταν το 1979, έχοντας πρωταρχικό στόχο την νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών. Παρά την προσπάθεια του, χτυπώντας μία-μία τις πόρτες, πήρε μόλις 193 ψήφους, ωστόσο αυτό λίγο τον πτόησε, καθώς αυτή ήταν απλά η αρχή μιας εμμονικής παρουσίας σε εκλογές στον Καναδά. Πρόκειται άλλωστε για τον υποψήφιο που έχει χάσει περισσότερες φορές σε εκλογική διαδικασία, παγκοσμίως.

Στα σχεδόν 40 χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη φορά, ο Τερμέλ έχει κατέβει ως υποψήφιος σε 95 εκλογές, για θέσεις από δημοτικού συμβούλου μέχρι βουλευτή. Συνήθως είναι ανεξάρτητος και ο αριθμός των ψήφων που συγκεντρώνει κυμαίνεται από 11 έως 4.500.

Εκτός από την νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών, ο Τερμέλ στην πολυετή “καριέρα” του ως υποψήφιος έχει υποσχεθεί την νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας αλλά και ρυθμίσεις που παραπέμπουν στις “τράπεζες χρόνου”. Οι ρυθμίσεις αυτές προσφέρουν στους πολίτες την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό νόμισμα, υποστηριζόμενο από τα δικά τους αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με τον ίδιο.

“Συνειδητοποίησα ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία για να εξηγήσω πώς θα μπορούσαμε να σώσουμε τον εαυτό μας από τη φτώχεια, η οποία δημιουργείται από τα όχι αρκετά διαθέσιμα χρήματα. Έχουμε πολύ πλούτο, πολλά φαγητά, πολλά ρούχα, δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να τα αγοράσουμε”, είπε ο Τερμέλ.

Ο 67χρονος εμφανίζεται συχνά φορώντας την τυχερή του γραβάτα που δείχνει τραπουλόχαρτα και ένα λευκό κράνος που γράφει “Τερμέλ ο μηχανικός” (αναφορά στο πτυχίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού που διαθέτει). Περιγράφει τον εαυτό του ως τον “πιο έξυπνο άνθρωπο στη Γη”.

Τα έσοδά του προέρχονται από τα κέρδη του από τον τζόγο. “Ζω τρία τετράγωνα μακριά από το μεγαλύτερο παιχνίδι πόκερ στη χώρα, που μου επέτρεψε να χρηματοδοτώ όλες τις δραστηριότητές μου”. Πριν από δύο χρόνια άρχισε να παίρνει σύνταξη.

Αυτή την περίοδο ο Τερμέλ έχει σε εξέλιξη την 96η προεκλογική του εκστρατεία, με στόχο τον θώκο του δημάρχου στην πόλη Μπράντφορντ, όπου ζει.

Κάνοντας τον απολογισμό των γεμάτων εκλογικών αποτυχιών, τελευταίων 40 ετών, ο Τερμέλ δήλωσε: “Ποιος νοιάζεται; Κάνω το καθήκον μου. Απλώς εμφανίζομαι, κάνω το καλύτερο που μπορώ, κάθομαι πίσω και βλέπω τι συμβαίνει. Δεν μετανιώνω. Για έναν άνδρα που δεν έχει πόρους, κάνοντας όλα αυτά από τα κέρδη από κυρίως παράνομα παιχνίδια, γιατί θα πρέπει να ντρέπομαι;”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα