Μπάιντεν σε διαδηλωτές: Έχετε δίκιο, πρέπει να στείλουμε περισσότερη βοήθεια στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP

Ο Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε σε διαδηλωτές που πραγματοποίησαν παρέμβαση στην ομιλία του και ζήτησαν περισσότερη υγειονομική περίθαλψη για τη Γάζα, ότι “έχουν δίκιο”.

Παρέμβαση σε ομιλία του Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν διαδηλωτές για τη Γάζα, οδηγώντας τον Αμερικανό πρόεδρο στην παραδοχή πως πρέπει να σταλεί περισσότερη υγειονομική περίθαλψη στον πολιορκημένο θύλακα.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν διακόπηκε από διαδηλωτές που ζητούσαν περισσότερη υγειονομική περίθαλψη στη Γάζα, ενώ μιλούσε για την ατζέντα του για την υγειονομική περίθαλψη σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα το βράδυ της Τρίτης.

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές τη στιγμή που οδηγούταν έξω από την εκδήλωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά είπε πως “όλοι δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη” για να οδηγηθεί στην παραδοχή έπειτα από νέο ερώτημα που του απηύθυναν οι διαδηλωτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: Έχουν δίκιο. Πρέπει να φέρουμε πολύ περισσότερη περίθαλψη στη Γάζα”.

Σημειώνεται ότι εδώ και εβδομάδες, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι ανώτεροι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ φαίνεται να χάνουν την υπομονή τους με τον τρόπο που το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο στη Γάζα, όπως αναφέρει το BBC.

Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούν όλο και πιο σκληρή γλώσσα για να μεταφέρουν τη δυσαρέσκειά τους στο Ισραήλ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η απόφαση να επιτραπεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας να περάσει το τελευταίο ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός δείχνει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν αποφάσισε ότι τα σκληρά λόγια δεν αρκούν.

Η ανάκληση της διπλωματικής προστασίας από το Ισραήλ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα καθώς δείχνει το βάθος του χάσματος που έχει ανοίξει μεταξύ του Λευκού Οίκου και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου απάντησε με επίθεση σε βάρος των ΗΠΑ. Καταδίκασε την απόφασή τους να μην χρησιμοποιήσουν το βέτο τους, λέγοντας ότι έβλαψε την πολεμική προσπάθεια και τις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων που είχε πάρει η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα