Bild: Αν μείνετε στην Ευρώπη θα αναγνωρίσουμε το ‘γκολ-φάντασμα’

default image

H Bild επιστρατεύει ακόμη και ποδοσφαιρικά επιχειρήματα για να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν Bremain την τελευταία στιγμή

Ενδεχόμενο Brexit. Τρόμος για τη Γερμανία και για την οικονομία της, λόγω των εμπορικών συμφωνιών που έχει συνάψει με τη Βρετανία αλλά και εξ αιτίας των χρημάτων που συνεισφέρει το νησί στην Ε.Ε.

Η Ευρώπη αγωνιά για το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος που θα κρίνει το αν θα έχουμε Brexit ή όχι. Η συζήτηση για την αλλαγή της Ευρώπης έχει ούτως ή άλλως ξεκινήσει, με τον Σόιμπλε να δίνει χθες το “στίγμα”. “Ή αλλάζουμε τους θεσμούς, ή θα δούμε το οικοδόμημα να διαλύεται”. Οι δηλώσεις του χρήζουν περαιτέρω ερμηνείας μιας και ήταν λακωνικές, αλλά θα μπορέσουμε να τις ανιχνεύσουμε καλύτερα μετά το πέρας της διαδικασίας.

Ο Γερμανικός Τύπος πάντως, ακόμα και η συντηρητική Bild, δίνουν τον δικό τους αγώνα προσπαθώντας να πείσουν τους Βρετανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν “ΝΑΙ” στην Ε.Ε.

Η ναυαρχίδα των γερμανικών ΜΜΕ, Bild, θυμήθηκε σήμερα τον τελικό του Μουντιάλ 1966 ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία.

Υπόσχεται μάλιστα πως αν οι Βρετανοί ψηφίσουν “ναι”, η χώρα θα σταματήσει να αμφισβητεί το περίφημο “γκολ-φάντασμα” του Τζεφ Χαρστ στον τελικό του Μουντιάλ.

Επίσης η Bild αναφέρει πως αν όλα πάνε “καλά” για τη Γερμανία τότε οι Γερμανοί θα σταματήσουν να κάνουν πλάκα με τα αυτιά του Καρόλου, θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν αντηλιακό στην παραλία ως αλληλεγγύη στους ηλιοκαμένους Βρετανούς, θα φυλάξουν για τους Βρετανούς τις πετσέτες τους στις καλύτερες ξαπλώστρες σε πισίνες ξενοδοχείων, θα γυρίσουν τα ρολόγια τους μια ώρα πίσω, θα στείλουν τον Γιόακιμ Λεβ για να φυλάει το στέμμα της βασίλισσας, θα παίζουν χωρίς τερματοφύλακα αν οι δύο χώρες βρεθούν ξανά αντιμέτωπες σε διαδικασία πέναλτι, θα εισάγουν νόμο στην Ε.Ε. για την απαγόρευση του αφρού στην μπύρα και θα πάνε στο Λονδίνο για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 100α γενέθλια της Βασίλισσας.

Χιούμορ και πολιτικό σχόλιο μαζί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα