Μπους:”Δεν έχει στόχο τη Ρωσία η αντιπυραυλική ασπίδα”

default image

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλεσε, τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, να μην συνεισφέρει σε "αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου"

Ο πρόεδρος Μπους σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ενόψει της επικείμενης ευρωπαϊκής περιοδείας με βασικό σταθμό της την Γερμανία (σύνοδος των Οκτώ πλουσιότερων κρατών στον κόσμο, 6-8 Ιουνίου), κάλεσε τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, να μην συνεισφέρει σε “αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου” , ενώ τόνισε και πάλι το θέμα ότι η αντιπυραυλική “ασπίδα” των Ην.Πολιτειών, στο ευρωπαϊκό έδαφος, “στόχο της δεν έχει την Ρωσία”.

Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις τον τελευταίο καιρό διανύουν περίοδο κρίσης με αφορμή το σχέδιο των ΗΠΑ για εγκατάσταση συστήματος αντιπυραυλικής ασπίδας σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σύμφωνα με διπλωματικούς αναλυτές, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο,  αυτή η συγκυρία στις διμερείς σχέσεις να “βαρύνει” στην τελική έκβαση της επικείμενης συνόδου των Οκτώ, στο Χαϊλιγκένταμ της Γερμανίας.  Η αναστάτωση του κλίματος, διεθνώς, θα δεσπόσει στις διαβουλεύσεις των ηγετών των Οκτώ (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντως, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός. “Τελειώσαμε με τον Ψυχρό Πόλεμο, εισερχόμενοι στον 21ο αιώνα. Προέχει να απαντήσουμε στις τωρινές πραγματικές απειλές” δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα