Χάος στην Ουκρανία: Υπέκυψε στα τραύματά του ένας διαδηλωτής

default image

Στη δίνη της βίας βυθίζεται η Ουκρανία. Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Ένας διαδηλωτής νεκρός (Vid)

Ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί την Τετάρτη στα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία στο κέντρο του Κιέβου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από τις βίαιες συγκρούσεις, ενώ η αντιπολίτευση για πέντε.

Το Ουκρανικό Εθνικιστικό Κίνημα Svoboda ανέφερε ότι ο νεκρός είναι ο 45χρονος Ρομάν Σενίκ, ο οποίος τραυματίστηκε την Τετάρτη στην επιχείρηση της αστυνομίας κατά των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στην οδό Γκρουτσέφσκι στην ουκρανική πρωτεύουσα.

‘Έκκληση της αντιπολίτευσης για διεθνή διαμεσολάβηση στην κρίση           

Η ουκρανική αντιπολίτευση απηύθυνε έκκληση χθες για διεθνή διαμεσολάβηση μετά τις χωρίς αποτέλεσμα συνομιλίες με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την επέκταση των μαζικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πρώην πρωταθλητής του μποξ Βιτάλι Κλίτσκο, ηγέτης του κόμματος Udar, δήλωσε ότι η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στη Ευρώπη.

“Ο Γιανουκόβιτς επέλεξε να κηρύξει πόλεμο εναντίον του ίδιου του λαού του αντί να σταματήσει την αντιπαράθεση. Πρέπει να τον σταματήσουμε”, τόνισε ο Κλίτσκο.

Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν συνομιλίες χθες με τον Γιανουκόβιτς σε μια προσπάθεια να τον πιέσουν να εγκαταλείψει τη βία, να λάβει υπόψη του τα αιτήματα των διαδηλωτών και να προωθήσει δημοκρατικές ελευθερίες, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

“Θα σταθούμε δίπλα στο λαό της Ουκρανίας”, τόνισε ο Κέρι.

Νωρίτερα χθες, ο ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε είχε συνομιλίες στο Κίεβο με τον Γιανουκόβιτς και με το νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρι Κλιούγεφ.

Χθες, ο Γιανουκόβις υποσχέθηκε κυβερνητικό ανασχηματισμό, αμνηστία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές και αλλαγές στους περιοριστικούς νόμους η ψήφιση των οποίων την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

“Θα κάνω τα πάντα για να τερματιστεί η κρίση”, φέρεται ότι δήλωσε ο Γιανουκόβιτς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα