Χάος στις ΗΠΑ από την “ιστορική” κακοκαιρία – Νεκροί και θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς

Χάος στις ΗΠΑ από την “ιστορική” κακοκαιρία – Νεκροί και θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς
AP

Πάνω από 15 οι νεκροί στις ΗΠΑ από τη σφοδρή κακοκαιρία. Χάος στα αεροδρόμια, χωρίς ηλεκτρικό πολλές περιοχές.

Περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανοί επηρεάζονται από τη σφοδή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ με τους μετεωρολόγους να την χαρακτηρίζουν “ιστορικών διαστάσεων” ενώ 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το BBC, 17, σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή. Η έκταση της κακοκαιρίας έιναι πάνω από 3.200 χλμ.,  από το Τέξας εως στο Κεμπέκ και είναι τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων 40 χρόνων.

Η θερμοκρασία στη Μοντάνα έπεσε στους -45 βαθμούς Κελσίου ενώ η πόλη Χελ στο Μίτσιγκαν έχει παγώσει.

Στο Μπάφαλο η ορατότητα είναι μηδενική, όπως φαίνεται και στις εικόνες που ανήρτησε στο Twitter η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι ακυρώσεις πτήσεων έφθασαν τις 5.700 χθες, Παρασκευή,με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων επιβατών.

Προχθές, Πέμπτη, είχαν ματαιωθεί σχεδόν 2.700 πτήσεις, ενώ περισσότερες από 1.000 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί για σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

AP

 

Η εταιρεία επιβατικών σιδηροδρόμων Amtrak ακύρωσε δεκάδες δρομολόγια μέχρι τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μην μπορούν να ταξιδέψουν για τις γιορτές.

Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφηκαν σε αυτοκινητοδρόμους στις μεσοδυτικές πολιτείες εξαιτίας του χιονιού ή ατυχημάτων και οι αρχές σε τμήματα των πολιτειών Ιντιάνα, Μίσιγκαν, Νέας Υόρκης και Οχάιο καλούσαν τους αυτοκινητιστές να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα