Σημειώσεις, μετρητά και όπλα στο κρησφύγετο του μακελάρη του Ρέινα

Σημειώσεις, μετρητά και όπλα στο κρησφύγετο του μακελάρη του Ρέινα

Στο φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες από το διαμέρισμα που κρυβόταν ο δράστης που σκότωσε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης. Ποια τα ευρήματα των Αρχών (Pics)

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, πολλά μετρητά και το Κοράνι εντόπισε η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κρησφύγετο του μακελάρη του νυχτερινού κέντρου Ρέινα.

© AP

 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος, στο οποίο κρυβόταν ο  Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η τουρκική αστυνομία ο Μασαρίποφ, ήταν μέλος του παρακλαδιού ΙΚ στην Ασία και είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν, ενώ τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα.

© REUTERS

 

Σ’ ένα από τα σημειώματα που βρέθηκε, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Ουζμπέκος αναφέρει “Κάνε ότι θες… Δεν με νοιάζει πια, δεν μπορώ να βοηθήσω κανέναν και φυσικά δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Θα βρίσκομαι μακριά από εδώ”, ενώ στο ίδιο διαμέρισμα εντοπίστηκε μια σακούλα με 100.000 ευρώ, τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος της ανταμοιβής του για το τρομοκρατικό χτύπημα.

© REUTERS

 

Παράλληλα, οι Αρχές βρήκαν 2 όπλα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες εξετάζονται λεπτομερώς, προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι επαφές του δράστη.

© REUTERS

 

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για το μακελειό στο Ρέινα έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ μετά τη σύλληψή του, χθες το βράδυ, ο Μασαρίποφ φέρεται να παραδέχτηκε την ενοχή του.

© REUTERS

 

Που βρίσκεται το διαμέρισμα;

Ο δράστης εντοπίστηκε από την αστυνομία μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια μιας ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

© REUTERS

 

Οι αρχές είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του τρεις ημέρες νωρίτερα και τον παρακολουθούσαν προκειμένου να εντοπίσουν και τους συνεργούς του.

© REUTERS

 

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν ακόμη ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες από την Αφρική και το Αφγανιστάν, ενώ στο ίδιο διαμέρισμα εντοπίστηκε ο 4χρονος γιος του, τον οποίο είχε απαγάγει και δόθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, 35 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση, βάσει ενός απολογισμού του Anadolu.

© AFP/Getty Images

 

ΠΗΓΗ: REUTERS, DAILYMAIL

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα