Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εκκλησία της Αγγλίας ανακηρύσσει μια γυναίκα επίσκοπο, ανατρέποντας τα όσα ίσχυαν στους κόλπους της χριστιανικής θρησκεία εδώ και αιώνες

Η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτόνησε σήμερα την πρώτη γυναίκα επίσκοπο ανατρέποντας μία παράδοση που ίσχυε επί αιώνες. Η αιδεσιμοτάτη Λίμπι Λέιν χειροτονήθηκε νέα επίσκοπος του Στόκπορτ της βόρειας Αγγλίας.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Γενική Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας που συγκλήθηκε στο Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία, τάχθηκε υπέρ μιας μεταρρύθμισης που δίχαζε εδώ και δεκαετίες την Αγγλικανική Εκκλησία, ενώ στη συνέχεια το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της μεταρρύθμισης. Την πρόταση αυτή προωθούσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών σε όλο τον κόσμο.

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η 48χρονη Λίμπι Λέιν ανέφερε σε ανακοίνωσή της: "Είναι κάτι το αναπάντεχο και ενθουσιώδες. Σε αυτή την ιστορική μέρα, αφού η Αγγλικανική Εκκλησία ανακοινώνει την πρώτη γυναίκα που ανακηρύσσεται επίσκοπος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που πριν από εμένα, γυναίκες και άνδρες, ανέμεναν εδώ και δεκαετίες για αυτή τη στιγμή. Αλλά πάνω απ' όλα ευχαριστώ το Θεό" ανέφερε η ίδια.

Να σημειωθεί πως η Αγγλικανική Εκκλησία επέτρεπε τη χειροτονία γυναικών ιερέων, όχι όμως και επισκόπων, από το 1994.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: