Χονγκ Κονγκ: "Όχι" των φοιτητών για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση

Χονγκ Κονγκ: "Όχι" των φοιτητών για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση

Οι επικεφαλής των φοιτητών ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τον διάλογο με την κυβέρνηση μετά τα σημερινά βίαια επεισόδια

Οι επικεφαλής των φοιτητών που ηγούνται των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στον διάλογο με την κυβέρνηση, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα μεταξύ των διαδηλωτών και υποστηρικτών της Κίνας.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και καταστηματάρχες επιτέθηκαν εναντίον πολλών σημείων που έχουν καταλάβει εδώ και μία εβδομάδα οι διαδηλωτές, η πλειονότητα των οποίων είναι φοιτητές.

Στη συνοικία Μονγκ Κοκ, όμως, που θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Γη, αλλά και στην Κόζγουεϊ Μπέι, την πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου, περίπου 1.000 υποστηρικτές του Πεκίνου συγκρούστηκαν με περίπου 100 διαδηλωτές. Ορισμένοι άρχισαν να τους φτύνουν και να τους πετούν πλαστικά μπουκάλια. Η αστυνομία σχημάτισε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Οι επικεφαλής των διαδηλωτών κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι στρατολόγησαν μπράβους της κινεζικής μαφίας για να προκαλέσουν ταραχές και να βλάψουν το κίνημα, το οποίο έχει βγάλει στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Κυριακή.

Σήμερα το απόγευμα η Ομοσπονδία Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ (HKFS) ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την εκλογική μεταρρύθμιση στην πρώην βρετανική αποικία, εκτιμώντας ότι η αστυνομία άφησε την κινεζική μαφία να τους επιτεθεί.

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την ακύρωση των συνομιλιών. Η κυβέρνηση και η αστυνομία έκλεισαν σήμερα τα μάτια όταν η κινεζική μαφία επιτέθηκε βίαια εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών», ανέφερε η ομοσπονδία.

Εξάλλου συγκλίνουσες μαρτυρίες κάνουν λόγο για σεξουαλικές επιθέσεις σε πολλά σημεία του Χονγκ Κονγκ, που υπό κανονικές συνθήκες θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις, ενώ η ηγεσία γιορτάζει με σαμπάνιες

SHARE:

24Media Network