Χωρίς έλεος η σφαγή

Χωρίς έλεος η σφαγή

Ούτε σταματημό ούτε καν ανακωχή έχουν η σφαγή και ο εμφύλιος στη Συρία. Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και πάλι στην πόλη Χομς

Δεκάδες άμαχοι βρήκαν το θάνατο τη Δευτέρα, από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χομς. Η πόλη αποτελεί προπύργιο της αντίστασης κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές, πολλά πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να είναι σαφείς οι περιστάσεις του θανάτου τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κηδείας στη συνοικία Ντέιρ Μπαλάα.

Όπως γίνεται γνωστό, στρατιώτες από ένα οδόφραγμα άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους.

Άλλος ένας άμαχος σκοτώθηκε κοντά στο νοσοκομείο της πόλης.

Στη Χούλα, στην περιοχή της Χομς, σκοτώθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα από πυρά ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Επιπλέον, τουλάχιστον 60 πτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές.

Αν και οι συνθήκες θανάτου των ανθρώπων αυτών δεν είναι σαφείς, εντούτοις υπάρχουν καταγγελίες ότι απήχθησαν από τις Αρχές την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, μέσα τη Χομς, τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως η πόλη οποία παραμένει πολιορκημένη από τις δυνάμεις ασφαλείας εδώ και μήνες.

Στις κοινότητες Ιχσέμ και αλ-Μπάρα, στην περιοχή του Ιντλέμπ, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ λιποτακτών και ανδρών του τακτικού στρατού. Στην ίδια περιοχή, περισσότερα από 15 στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν στρατιώτες θεάθηκαν στην κοινότητα Μπαμπ αλ-Χάουα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφεραν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Ακόμη στην επαρχία Ντεράα τέσσερις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από λιποτάκτες έξω από το δικαστήριο της πόλης Ντάελ.

SHARE:

24Media Network