Χριστοδουλίδης: 'Μη ορθή' η ακύρωση της σημερινής συνάντησης

ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές κατά του Μουσταφά Ακιντζί τονίζοντας ότι δεν πρέπει να δίνονται διαστάσεις σε γεγονότα που δεν επηρεάζουν τις συζητήσεις

«Μη ορθή» χαρακτήρισε την απόφαση του Μουσταφά Ακιντζί για ακύρωση της σημερινής συνάντησης των διαπραγματευτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να δίνονται διαστάσεις σε γεγονότα που δεν επηρεάζουν τις συζητήσεις, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κατέστησε σαφές πως αν ήθελε ο κύριος Ακιντζί, θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και να μην προβεί στις συγκεκριμένες δηλώσεις, παρερμηνεύοντας την απόφαση της Βουλής για το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος. Αντίθετα, πρόσθεσε, ο κύριος Ακιντζί επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος επισήμανε ότι, από την ώρα που η τουρκική πλευρά θέτει θέμα παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, «θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο ο πρόεδρος Αναστασιάδης να πει ότι δεν παρακάθεται σε συνομιλίες, εάν δεν αποσυρθεί αυτή η τοποθέτηση».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυπριακό: Το ψευδοκράτος ακυρώνει συνάντηση διαπραγματευτών

Χριστοδουλίδης: Δεν έχει τεθεί από την Άγκυρα προϋπόθεση για τη νέα διάσκεψη της Γενεύης

SHARE:

24Media Network