Χριστόφιας: "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης"

O Δημήτρης Χριστόφιας
O Δημήτρης Χριστόφιας EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν απόλυτος για το τι ακριβώς συνιστά η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991. Τι άλλο τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου.

Ο τέως πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, καταδίκασε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα όχι μόνο κατά του σοβιετικού λαού, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας», η οποία, είπε, υποφέρει από την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.

Ο κ. Χριστόφιας, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εορταστική τελετή του ΚΚΡO και της Λενινιστικής ΚΟΜΣΟΜΟΛ, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΚΟΜΣΟΜΟΛ στη Μόσχα. Επίσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Λενινιστική ΚΟΜΣΟΜΟΛ των εκατομμυρίων ανέπτυξε ισότιμες σχέσεις και έδωσε κοινές μάχες με την ΕΔΟΝ των μερικών χιλιάδων Κυπρίων αγωνιστών και αγωνιστριών.

«Νιώθαμε πάντα ισότιμοι και ψηλαφούσαμε τον σεβασμό της ΚΟΜΣΟΜΟΛ και της ΚΜΟ, αλλά και την ολόπλευρη αλληλεγγύη τους στους αγώνες του κυπριακού λαού και της νεολαίας μας για λύτρωση από τα δεσμά της κατοχής και του ιμπεριαλισμού», ανέφερε.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι «ο βάρβαρος και απάνθρωπος καπιταλισμός», πως είπε, αλλά ο σοσιαλισμός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network