“Δείχνουν” την Κούβα ως “συνένοχο” της Βενεζουέλας οι ΗΠΑ

“Δείχνουν” την Κούβα ως “συνένοχο” της Βενεζουέλας οι ΗΠΑ
Ο Τζον Μπόλτον AP

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ μιλά για κουβανέζικο δάχτυλο πίσω από την υποστήριξη στον Μαδούρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Κυριακή ότι “κάθε βία και εκφοβισμός” στη Βενεζουέλα κατά της αντιπολίτευσης στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο και κατά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στη χώρα θα προκαλέσει μια “δυναμική απάντηση”.

“Οποιαδήποτε βία και εκφοβισμός κατά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού, του δημοκρατικού ηγέτη της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ή της ίδιας της Εθνοσυνέλευσης θα συνιστά σοβαρή επίθεση κατά του κράτους δικαίου και θα προκαλέσει δυναμική απάντηση”, έγραψε στο Twitter ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η προειδοποίηση δεν απευθυνόταν ειδικά σε κάποια ομάδα ή σε πρόσωπα. Ωστόσο σε ακριβώς προηγούμενη ανάρτησή του, ο Τζον Μπόλτον σημείωνε ότι “η υποστήριξη και ο έλεγχος της Κούβας στις δυνάμεις ασφαλείας και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις” του Νικολάς Μαδούρο είναι γνωστοί.

Την Κυριακή επίσης, το Κρεμλίνο διέψευσε την παρουσία στη Βενεζουέλα ρώσων μισθοφόρων που φέρεται ότι στάλθηκαν για να στηρίξουν τον Μαδούρο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μπορεί επίσης να υπολογίζει στην υποστήριξη του στρατού του, του οποίου αρκετά στελέχη μετέχουν στην κυβέρνησή του, παρότι ο στρατιωτικός ακόλουθος της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον αναγνώρισε το Σάββατο, ως πρόεδρο τον Γκουαϊδό αποκηρύσσοντας τον Μαδούρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα