Δεν σταματούν οι συλλήψεις στην Τουρκία, πάνω από 200 σε μία εβδομάδα

Δεν σταματούν οι συλλήψεις στην Τουρκία, πάνω από 200 σε μία εβδομάδα
Φωτό αρχείου AP

Το καθεστώς Ερντογάν όχι μόνο δεν έχει σταματήσει τις συλλήψεις μετά το πραξικόπημα του 2016 αλλά της συνεχίζει με μεγάλη συνέπεια. Πόσοι συνελήφθησαν μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Αν και έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από το πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016, το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει να συλλαμβάνει πολίτες για συμμετοχή τους (πραγματική ή όχι) στο κίνημα Γκιουλέν.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν το κατώφλι της φυλακής 239 άτομα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών της Τουρκίας. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος αν λάβει κανείς υπόψιν το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο έγιναν οι συλλήψεις αλλά και τη χρονική απόσταση από το γεγονός του πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν όμως δεν απειλεί μόνο με συλλήψεις αλλά και με απολύσεις από το δημόσιο (και όχι μόνο). Από το καλοκαίρι του 2016 και μετά έχουν χάσει τη δουλειά τους περίπου 170.000 άτομα.

Στο παραπάνω υπολογισμό έχει προχωρήσει το τουρκικό site turkeypurge.com που “καταμετρά” όλες τις απώλειες από τις 15 Ιουλίου του 2016 μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου του 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα