Δεν θα καταλάβεις ποτέ σε ποια ανήκει το νέο πορτραίτο-έκπληξη

Διαβάζεται σε 2'
Δεν θα καταλάβεις ποτέ σε ποια ανήκει το νέο πορτραίτο-έκπληξη
Ποια είναι η κυρία του πορτραίτου; Instagram

Βρετανίδα καλλιτέχνιδα ανέλαβε να ζωγραφίσει μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε «προσβολή» για αυτό το μέλος.

Η φωτογραφία που μόλις είδατε, είναι το εξώφυλλο βρετανικού περιοδικού. Το πορτραίτο που φιλοτέχνησε καλλιτέχνης απεικονίζει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δεν θα διευκρινίσουμε αν αυτό το μέλος ζει ή δεν είναι πια κοντά μας, για να ανεβάσουμε λίγο ακόμα τον ήδη ανεβασμένο δείκτη δυσκολίας από την ίδια τη ζωγράφο.

Το περιοδικό Tatler ανέθεσε το έργο στην καλλιτέχνιδα Hannah Uzor της καταγωγής από τη Βρετανία και τη Ζάμπια, η οποία έλαβε μια φωτογραφία της γυναίκας που έπρεπε να ζωγραφίσει, με ένα μακρύ λευκό φόρεμα το οποίο στην πρώτη επίσημη εμφάνιση του Καρόλου, ως Βασιλιά -το Νοέμβριο του 2022.

Ακολούθως, όπως είπε η ίδια η Uzor, ανέλυσε σειρά φωτογραφιών της πρωταγωνίστριας της δουλειάς της, αφού δεν μπορούσε να την συναντήσει κατ’ ιδίαν. Και μετά έπιασε δουλειά, με το στόχο να είναι συγκεκριμένος.

«Όλα τα πορτρέτα μου αποτελούνται από στρώματα μιας προσωπικότητας, κατασκευασμένα από όλα όσα μπορώ να βρω για αυτά. Εν προκειμένω, υπάρχει αξιοπρέπεια, κομψότητα και χάρη».

Δείτε ξανά το πορτραίτο και θα κάνουμε τις αποκαλύψεις.

Στο εξώφυλλο λοιπόν, είναι η Κέιτ Μίντλετον, με τους Βρετανούς να σχολιάζουν πως κάτι έχει πάθει η βασιλική οικογένεια και συνεχίζει τα περίεργα πορτραίτα. Πολλοί χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα ως προσβολή για την επόμενη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Την αρχή έκανε ο κατακόκκινος Κάρολος, που φιλοτέχνησε ο Jonathan Yeo, ο οποίος έχει δώσει στο λαό και πορτραίτα των Tony Blair και Sir David Attenborough.

Ο βασιλιάς φαίνεται να φορά μια κόκκινη στολή των φρουρών της Ουαλίας, ενώ μια πεταλούδα κυματίζει ακριβώς πάνω από τον ώμο του, κάτι που είπε ο Υeo συμβολίζει το πώς «μεταμορφώθηκε ο ρόλος του υποκειμένου στη δημόσια ζωή μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα