Δέσμευση Μακρόν να 'εξαλείψει' τους απαγωγείς Γαλλίδας ομήρου

France's President Emmanuel Macron attends a joint news conference following a meeting with Jordan's King Abdullah II, at the Elysee Palace, in Paris, Monday, June 19, 2017. (Gonzalo Fuentes, Pool Photo via AP)
France's President Emmanuel Macron attends a joint news conference following a meeting with Jordan's King Abdullah II, at the Elysee Palace, in Paris, Monday, June 19, 2017. (Gonzalo Fuentes, Pool Photo via AP) AP

Ο πρόεδρος Μακρόν δηλώνει πως θα "εξαλείψει" τους απαγωγείς μιας Γαλλίδας ομήρου και πως ελπίζει, ότι η περιφερειακή στρατιωτική δύναμη του Σαχέλ θα είναι επιχειρησιακή εντός εβδομάδων

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία «θα αφιερώσει όλη την ενέργειά της στην προσπάθεια να εξαλείψει» τους υπευθύνους για την απαγωγή μιας Γαλλίδας ομήρου η οποία εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από μια μαχητική οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Η οργάνωση με την ονομασία JNIM έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου ένα βίντεο που φέρεται ότι εικονίζει έξι δυτικούς ομήρους που έχουν απαχθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Σαχέλ στη Δυτική Αφρική. Μεταξύ των εικονιζομένων ομήρων περιλαμβάνεται η Σοφί Πετρονέν, η οποία απήχθη τον Δεκέμβριο στην πόλη Γκάο του Μαλί.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι ελπίζει πως μέσα σε μερικές εβδομάδες θα είναι επιχειρησιακή η δυτικοαφρικανική περιφερειακή δύναμη που θα αναλάβει να καταπολεμήσει τους μαχητικούς ισλαμιστές και τους εγκληματίες στην περιοχή του Σαχέλ.

Ο γάλλος πρόεδρος έκανε δηλώσεις μετά τη σύνοδο κορυφής με τους προέδρους του Τσαντ, του Μαλί, της Μαυριτανίας, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα, δηλαδή της Ομάδας των 5 του Σαχέλ (G5 Sahel) η οποία θα δημιουργήσει αυτή την πολυεθνή δύναμη που θα επιχειρεί παράλληλα με τις αποστολές της Γαλλίας και του ΟΗΕ στην περιοχή.

(Φωτογραφία: Gonzalo Fuentes, Pool Photo via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμανούελ Μακρόν, Γαλλία
SHARE:

24Media Network