Δέσμευση Πούτιν ότι οι τρομοκράτες θα λογοδοτήσουν

Δέσμευση Πούτιν ότι οι τρομοκράτες θα λογοδοτήσουν

Επικοινωνία με τον γγ του ΟΗΕ είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Βολγογκραντ. Τι είπε ο Μπαν Κι Μουν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε απέναντι στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ότι η Μόσχα θα εργαστεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου για να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλγκογκραντ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι.

Ο Πούτιν "δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί συντονισμένα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο του ΟΗΕ στον συντονισμό των προσπαθειών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας", σημείωσε ο Μάρτιν Νεσίρκι.

"Ο ίδιος διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι η Ρωσία θα εργαστεί εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου για να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες" των επιθέσεων που διαπράχθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Βόλγκογκραντ, πρόσθεσε.

Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε από την πλευρά του τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των επιθέσεων αυτών, οι οποίες προκάλεσαν συνολικά τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων και οι οποίες καταδικάστηκαν επίσης απερίφραστα από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφάλειας κάλεσε εξάλλου όλα τα κράτη "να συνεργαστούν ενεργά" με τις ρωσικές αρχές για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες των επιθέσεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόλγκογκραντ Ρωσίας: 15 νεκροί από επίθεση σε λεωφορείο. Η φωτογραφία του δράστη

Αυτή είναι η "μαύρη χήρα", που έπνιξε στο αίμα το Βόλγογκραντ

SHARE:

24Media Network