Δεύτερη ‘πόρτα’ Αναστασιάδη σε Ακιντζί μέσα σε λίγες ώρες

default image

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ακύρωσε τη συνάντηση των δύο ανδρών που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή μετά και την απόφασή του να μη συμμετέχει στο χθεσινοβραδινό δείπνο

Στην ακύρωση της συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, προχώρησε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Νίκος Χριστοδουλίδης.

 Η κίνηση αυτή έρχεται μετά και από την παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη, στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο κ. Αναστασιάδης «διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την πραγματοποίηση της συνάντησης για την Παρασκευή». Πάντως, σύμφωνα με κ. Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Κύπρου σημειώνει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του διαλόγου.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Κύπρου για τον ίδιο λόγο ακύρωσε την μεθαυριανή συνάντηση του με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε. Αύριο ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, όπως ήταν προγραμματισμένο, συνομιλίες στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ο Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι υπερβολική. Είπε ότι έλαβε μέρος μόνο στο δείπνο που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι μετέβη στην Κωνσταντινούπολη διότι υπήρχε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα