Διαδηλώσεις στο Μπαγκλαντές για τις συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας

Διαδηλώσεις στο Μπαγκλαντές για τις συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας

Χιλιάδες διαδηλώνουν ζητώντας καλύτερες συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας τους, μετά την καταστροφική πυρκαγιά με 110 νεκρούς

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε βιοτεχνία ενδυμάτων στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ενώ χιλιάδες εργάτες διαδηλώνουν ζητώντας καλύτερες συνθήκες ασφαλείας, μετά το θάνατο 110 εργαζόμενων στον ίδιο κλάδο το Σάββατο.

Η δεύτερη πυρκαγιά που δεν είχε θύματα ξέσπασε το πρωί στην Ντάκα σε κτίριο δώδεκα ορόφων στο οποίο στεγάζονται τέσσερις βιοτεχνίες ενδυμάτων.

"Οι περισσότεροι εργάτες κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος στο διπλανό κτίριο, αφού πρώτα έσπασαν τα κάγκελα", δήλωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας της Ντάκα Νισαρούλ Αρίφ.

"Δεν υπάρχουν τραυματίες. Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο όπου υπήρχαν ενδύματα από εύφλεκτα υλικά", διευκρίνισε.

Χιλιάδες εργάτες στην υφαντουργία και τις βιοτεχνίες ενδυμάτων της χώρας διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας καλύτερες συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας τους, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αποθήκη του εργοστασίου της Tazreen Fashion, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκα.

Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι σε δυτικές φίρμες όπως ο ολλανδικός όμιλος C&A, ο γαλλικός Carrefour και ο σουηδικός Ikea παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

Τα 110 θύματα, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, πέθαναν από ασφυξία ή δηλητηρίαση ή πηδώντας στο κενό στην προσπάθειά τους να σωθούν.

"Οι εργάτες πολλών εργοστασίων εγκατέλειψαν τις δουλειές τους για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση. Θέλουν οι ιδιοκτήτες της Tazreen να τιμωρηθούν παραδειγματικά", τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ντάκα Χαμπιμούρ Ραχμάν.

SHARE:

24Media Network